Avram Grant: Zvali su me da budem selektor Srbije

Pred nama je Evropsko prvenstvo u fudbalu, a reprezentacija Srbije će igrati u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, očekivanja nacije i nisu baš velika, posle neubedljivih kvalifikacija i prethodnog Mundijala u Kataru.

 Avram Grant smatra da bi sastav Dragana Stojkovića mogao da uradi nešto valjano na kontnentalnoj smotri.

Uvek Srbija ima kvalitetne igrače. Zašto bi, na primer, Hrvatska mogla da ostvari uspeh, a Srbija ne? Srbija čak ima više talenta. Poseduje ogroman potencijal i nema šanse da Hrvatska može da uradi nešto što Srbija ne može. Potrebno je da igra kao tim. Duh zajedništva je primetan, a na osnovu onoga što pamtim momci su baš posvećeni selekciji, rekao je Grant tokom gostovanja na Jutjubu Partizana.

On je tokom karijere vodio dve afričke reprezentacije, Ganu i Zambiju, a prvi put je u javnost plasirao informaciju da je mogao da sedne na klupu Srbije. Nije precizirao u kom trenutku, mada se na osnovu izjava jedino logičnim čini da je bio kandidat 2018. dok se ekipa spremala za učešće na Prvenstvu sveta u Rusiji, na kome je selekciju predvodio Mladen Krstajić, iako je kroz kvalifikacije prošao Slavoljub Muslin.

Pred jedan Mundijal sam imao poziv čelnika vašeg saveza. Tad sam i rekao da želim da dođem, jer sam bio siguran da momci mogu daleko. Morate da formirate grupu tako da postigne više nego pojedinci. Nema šanse da će Hrvatska uspeti, a Srbija ne. Samo mora da se proveri šta je dosad rađeno pogrešno, a šta bi moglo bolje, dodao je Grant.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdan Terzić čestitao šampionima: Najbolji kad je najteže!

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije posle 8 godina pošto su u majstorici finala plej-ofa savladali Partizan...

POVEZANE OBJAVE