Čović: Partizan i Zvezda su odavno zaslužili licence

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je na televiziji Prva, a tom prilikom je pričao o raznim temama kada je košarka u pitanju.

Pričao je i o Evroligi gde ćemo od naredne sezone gledati tim iz Dubaija. Isti klub će, navodno, učestvovati i u AdmiralBet ABA ligi.

– Što se tiče ABA lige, mi nemamo nikakvu infomaciju. Saznajemo iz medija, a mi smo vlasinici te lige. Nisu nam dali nikakve informacije. To je interesantna ideja, samo koliko je ona kompatibilna sa Evroligom. Kada vidite šta oni nude ABA ligi, to je 1.500.000 dolara po sezoni, smeštaj… Nemam ništa protiv Dubaija u Evroligi, ako se to spakuje. Ne oni da dolaze da daju pare, več da unaprede koncepte ABA lige i Evroligu. Naša pozicije je specifična, nismo vlasnici. Kada uporedite sa fudbalom, mi nismo komercijlani sport, mi ne možemo da se pokrijemo bez pomoći države. I te garancije od države moraju da postoje. Naše pare su transparentne, jesu na eksel tabeli? Ali bih voleo da vidimo i tabele ostalih”.

Govorio je i o potencijalnom uvođenju trejdova između evroligaša narednih sezona.

Video sam da je o tome pričao Goran Šašić, kao i da se sa tim povezuju i odlasci trenera. Treneri prave selekciju i od njih zavisi rezultat, logično je da se menjaju. Što se tiče trejda, nemam ništa protiv, ali moraju da se pitaju klubovi i igrači. Ja sam saglasan da treneri budu zaštićeni, treba da budu zaštićeni i klubovi. Moramo da eliminišemo anomalije, istakao je Čović

Osvrnuo se i na Partizan i Crvenu zvezdu kao klubove koji su najgledaniji u Evroligi.

– Što se tiče naše atraktivnost, Zvezda i Partzana daju najviše. Nesreća je što se u našoj kući ne dogovorimo i izađemo zajedno. Zvezda i Partizan odavno treba da imaju licencu, jasan je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KARTA ZA POVRATAK U ELITU: Sautempton zakazao finale sa Lidsom! (VIDEO)

Fudbaleri Sautemptona plasirali su se u finale plej-ofa za popunu Premijer lige. Prošle večeri savladali su Vest Bromvič sa 3:1. Svi...

POVEZANE OBJAVE