Marinković izneo očekivanja pred Zvezdu: Moramo da budemo spremni na atmosferu

U okviru 22. kola Evrolige Crvena zvezda će dočekati ekipu Baskonije. Očekuje se da će španski tim dočekati vatrena atmosfera, a srpski reprezentativac i prvotimac tima iz Vitorije, Vanja Marinković je izneo očekivanja pred ovaj susret.

– Kao i uvek, Zvezda će biti jako motivisana, mi treba da budemo spremni na atmosferu, na čvršću Zvezdu nego što je slučaj bio u Vitoriji, da se borimo, kidamo, da im ne damo da se već u startu odvoje, pa da ih mi jurimo. To neće biti lako pred 20.000 ljudi. Mi znamo koji su to igrači, kako igraju. To su sve igrači sa velikim iskustvom, počevši od Miloša, Nemanje, koji je povređen, Luke, Rokasa, koji je igrao sa nama dve godine, Tobija. Tu su i Bolomboj i Davidovac, da ih ne nabrajam sve, Branko Lazić koji toliko godina igra Evroligu. To su sve igrači sa velikim iskustvom i znanjem, a to što su imali neke loše rezultate, što variraju, nama to pokazuje da su dobra ekipa, istakao je srpski bek.

Baskonija je prvi meč u Vitoriji dobila, a ponajviše zahvaljujući namerno promašenom slobodnom bacanju Monekea.

– Prvo treba da promašiš onako. Imao je sreću. Bio sam u momentu zbunjen jer mi je izgledalo kao nameran promašaj, ali faktički je morao da pogodi obruč i da se odbije tu gde se odbila. Oni su igrali slabije prvo poluvreme, a mi jako dobro, ali ponavljam se, oni su jako dobra ekipa, igrački jako iskusna, odigrali su sjajno drugo poluvreme, Rokas je bio fenomenalan, imali su šut za pobedu, nije ušlo na našu sreću. Od tada se mnogo toga izdešavalo, nije mnogo vremena prošlo, ali se toliko igra često da se i ekipa zbližila, sigurno su se bolje uigrali.

Prelaskom Duška Ivanovića iz Zvezde u Baskoniju, situacija za španski tim se totalno promenila nabolje, pogotovo u Evroligi.

– Duško je trener sa ozbiljnim iskustvom, ozbiljnom karijerom, i igračkom i trenerskom, u Baskoniji je ostavio dubok trag, protiv Olimpijakosa je dostigao 750 utakmica, što je teško učiniti u bilo kom klubu, a posebno ne u nekom gde nisi domaći. Mlada smo ekipa, odgovaramo njegovim zahtevima i principima, to smo i pokazali nizom pobeda. Apsolutno smo primenili njegovu filozofiju. Ne treba mnogo, ne izmišlja toplu vodu, ima svoje principe koje smo brzo pohvatali, što se i videlo u tom nizu pobeda. Bilo je tako isto i u Zvezdi, ali to samo govori koliko je dobar trener i koliko veruje svojim igračima i koliko su njegovi principi dobri.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jokić nakon poraza: Ovo je samo jedna od sedam utakmica

 Košarkaši Denvera izgubili su na svom terenu od Minesote rezultatom 106:99 u prvom meču polufinala Zapadne konferencije NBA lige. Najbolji u Denveru...

POVEZANE OBJAVE