ZVEZDA PORAŽENA OD IVANOVIĆEVE BASKONIJE POSLE PREOKRETA I DRAME: Bez rešenja za šut Hauarda i Marinkovića, Smart solidan na debiju

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Areni nakon velikog preokreta sa 91-90 od Baskonije u 22. kolu Evrolige.

Jago Dos Santos je otvorio utakmicu pogođenom trojkom i tako najavio sjajno svoje i šutersko veče tima, kao i da ne bi trebalo da bude velike brige zbog odsustva Miloša Teodosića.

Posle još jedne trojke Brazilca i kapitena Lazića zaredom crveno-beli su poveli sa 14-8, ali su se gosti spustili na 3 poena manjka posle pet uzastopnih poena.

Na nešto više od minut i po do isteka prve deonice Dejan Davidovac je ubacio svoju prvu trojku večeras i doneo dvocifrenu prednost od 26-16. Na nešto više od minut Jago je izašao iz igre nakon što mu je dosuđena namerna lična greška, posle izuzetnog početka i 10 ubačenih poena za sedam i po minuta.

Umesto njega je na scenu stupilo novo pojačanje Džavonte Smart, i to na kakav način! U završnici prvog dela odmah je vezao četiri poena šutem sa distance, a posle njegovog pogotka uz zvuk sirene srpski tim je vodio sa 30-20.

Drugi period otvorio je poenima bivši plej Partizana Kodi Miler-Mekintajer, ali je ubrzo Davidovac odgovorio novim pogotkom za tri (33-22). Prednost je održavana do kraja poluvremena uz blage varijacije u razlici, najviše na krilima Hange i Smarta, koji su se smenjivali u organizaciji napada.

Uspeo je tim Duška Ivanovića da se spusti na -6 trojkom Danijela Dijeza, ali je istom merom odmah uzvratio Smart, za svoj deveti poen za manje od 10 minuta na parketu u prvoj utakmici u Evroligi.

Bolomboj i Gedraitis su u završnici doneli maksimalnih +12 (52-40), ali je srpski reprezentativac Vanja Marinković ubacio trojku za 52-43 na poluvremenu.

Iako bez Teodosića, Nedovića i Topića, crveno-beli su demonstrirali snagu na plejmejkerskim i bekovskim pozicijama, pošto je Jago do poluvremena sakupio 10 poena i 3 asistencije, a novo pojačanje Džavonte Smart na debiju u istom intervalu 9 poena i 3 skoka.

Ipak, odmah od starta drugog poluvremena Duško Ivanović je sa svojim sadašnjim timom podsetio kako je izgledala Zvezda pod njegovim vođstvom prošle sezone. Baskonija je dodala gas i serijom 11-2 izjednačila na 54-54 posle nepuna četiri minuta igre u drugom poluvremenu.

Istakao se uzalud u ovom intervalu Džoel Boloimboj blokadama, ali je i sam dobio jednu pri pokušaju zakucavanja. Nalet protivnika prekinuo je svojom trećom trojkom Davidovac (57-54), ali je Markus Hauard trojkom na nešto više od dva minuta do isteka trećeg dela doneo prvu prednost svom timu na utakmici, a potom je serija produžena na 13-2, pa je domaćin na ulasku u poslednji period bio u ozbiljnijem zaostatku i gubio sa 69-62, posle trojke Marinkovića sa zvukom sirene.

Nezaustavljivi su u šutu bili Markus Hauard i Vanja Marinković, pa iako je Jago Dos Santos održavao Zvezdu, nije nadoknađen zaostatak. U završnici je odličan bio Luka Mitrović, posle čije asistencije je Gedraitis postigao otvorenu trojku za samo pola koša minusa. Ipak, na kraju su mogla da budu odlučujuća oba promašena bacanja upravo Mitrovića.

Na kraju je ipak usledila još jedna šansa nakon ukradene lopte Jaga, ali pri zaostatku od jednog poena, sudije nisu želele da pogledaju snimak u sumnjivoj situaciji kada je Sedekerskis gazio liniju. Definitivan kraj bio je kada su gosti došli do ofanzivog skoka nakon promašenog drugog bacanja Miler-Mekintajera. Uzaludna je bila i trojka Jaga Do Santosa sa zvukom sirene.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

CRNO-BELI U KRUŠEVCU: Nađ izabrao, Nikolić od starta napada Napredak

U 4. kolu plej-ofa Superlige Srbije fudbaleri Partizana gostuju Napretku. Crno-beli će u Kruševcu pokušati da prekinu niz mečeva bez...

POVEZANE OBJAVE