AUSTRALIAN OPEN: Đoković počistio Argentinca za 4. kolo

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala prvog grend slema sezone. Pobedio je sa 3:0 argentinskog takmičara Tomasa Martina Ečeverija. Igrao je vrlo sigurno i jedan od boljih mečeva do sada na turniru.

Po setovima 6:3, 6:3, 7:6 (2)

Naš igrač je sigurno osvojio prvi gem na meču. Ečeveri je odgovorio a početak duela bio tvrd. Niko se do sada nije suočavao sa brejk loptama u prvih pet gemova. U šestom najbolji igrač planete prvi oduzima servis rivalu za 4:2. Lako ga je potvrdio za tri gema viška.

Kasnije je sigurnim servisom poveo sa 1:0 u setovima Đoković. Argentinac je prvi servirao na početku drugog dela igre, a Đoković morao to da juri.

Lako je Đoković izjednačio na 1:1 u drugom setu, nastavivši sa sigurnom igrom na svoj servis. Mnogo ranije nego u prvom setu, naš teniser oduzima servis protivniku nakon trećeg gema i vodi 2:1. Potom i 3:1 nakon potvrde brejka. U osmom je stigao do tri gem/set lopte. Treću je iskoristio i novim brejom došao nadomak pobede i 2:0 u setovima.

Treći set počeo je lagano i bez izgubljenog poena. Za prvih pet gemova nije bilo brejk prilika. Neizvesnaa borba se vodila i u završnici seta. Polupriliku je imao Đoković u osmom gemu. Ečeveri zapretio u onom ranije. Argentinac je nastavio da odoleva približavajući treći set taj brejku. Đoković ga je osigurao otišavši na 6:5. Potom i Ečeveri.

Krenulo je dobro po Srbina koji je poveo 3:0. Dobrim servisima je stigao naš igrač do 5:1. Sve to je iskoristio za plasman među šesnaest najboljih.

Đoković će u osmini finala igrati sa pobednikom meča Manarino-Šelton. Ukoliko i to prođe, čekaće ga bolji iz duela Fric-Cicipas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Vašington zasenio Dončića i Irvinga, Dalas preokrenuo! (VIDEO)

Košarkaši Dalasa poveli su sa 2:1 u polufinalnoj seriji zapadne konferencije protiv Oklahome. Vezali su dva trijumfa, a ovaj nakon...

POVEZANE OBJAVE