EL: Partizan nije izdržao u Atini, PAO slavio u čvrstom meču

Košarkaši Partizana poraženi su u Atini od Panatinaikosa 84:71.

Od starta je bilo jasno da nas čeka veoma tvrd meč u Atini. Partizan je izgledao smireno i koncentrisano na oba kraja terena, dok je kod domaćih bila vidljiva nestrpljivost i želja da što pre dođu do osetnije prednosti. Obe ekipe su imale veliki broj izgubljenih lopti, a naprevljeno je i dosta faulova.

To su i uspeli pošto su u drugom periodu uspeli da dođu do 9 poena viška na krilima Grigonisa, ali je Partizan i posle toga nastavio da igra svoju igru. To je dovelo do toga da su serijom 7:0 uspeli da prednost domaćih smanje na samo 2 poena viška i sa 42:40 se otišlo na odmor.

U trećem peridou višena je prava rezultatska klackalica u kojoj je Partizan i dobrim delom bio u vođstvu. Doužir je odlično dirigovao napadom, dok je odbrana crno-belih odlično neutralisala Slukasa i Lesora. Ipak, sjajnim zakucavanjem Francuza PAO je uspeo da sa 58:58 ode u četvrti period.

Početak odlučujućeg perioda je bio u potpunosti na strani domaćih, koji su napravili seriju 6:0 na krilima dobre odbrane. Na krilima tog početka domaći su održavali prednost u narednom periodu, iako se nisu značajnije odmakli. Partizan je imao probleme u napadu i imali su nekoliko poseda zarednom gde nisu čak ni uputili šut na koš. Bruno Kaboklo je vezao čak tri izgubljene lopte (dva puta koraci i jedno gaženje aut linije).

Panatinaikos je koševima Mitoglua napravio maksimalnih 9 poena viška i sa tom prednošću su ušli u poslednja 2 minuta. Crno-beli su na 90 sekundi pre kraja, na 7 poena minusa imali dva šuta za tri poena da se uđe u neizvesnu završnicu, ali nisu bili precizni. Na kraju

Kod Partizana Doužir 16 poena, 7 skokova i 8 asistencija. Naneli sa 13 i Smailagić sa 11 su bili dvocifreni. U Panatinaikosu Nan 21 poen, Lesor 14 poena i 8 skokova.

PAO ima skor 14-8, Partizan 11-11. Crno-beli sledeće kolo dočekuju Žalgiris.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE