Nagrada za sjajne igre: Milutinov ušao u istoriju!

Srpski reprezentativac Nikola Milutinov je odigrao sjajan meč protiv Makabija. Upisao je  20 poena i pokupio čak 20 skokova, završio meč sa indeksom uspešnosti 40… I, naravno, njegov Olimpijakos je pobedio.

Nikola Milutinov je trenutno na 14. mestu najboljih skakača Evrolige svih vremena sa 1.221 uhvaćenih lopti u najjačem evropskom takmičenju. Sada samo zamislite da je njegov CSKA sve vreme mogao da igra Evroligu u periodu u kojem je srpski as nastupao za Crvenu armiju…

Utakmica protiv Makabija bilo je najuspešnije skakačko veče Milutinova u Evroligi, ali je stao na četiri uhvaćene lopte od rekorda Evrolige koji drži Adonis Focis, kada je u dresu Dinama iz Moskve pokupio 40 skokova protiv Benetona, 2007. godine.

Nikola jeste rekorder Evrolige, ali po broju uhvaćenih lopti u napadu. Kao igrač CSKA pokupio je čak 16 promašaja svog tima u meču protiv Milana, na svoj rođendan, 30. decembra, 2020. godine.

Izraelski novinar Arale Vajsberg je izvadio najbolja izdanja igrača, mahom centara, u mečevima sa timom iz Tel Aviva. Stojko Vranković je na prvom mestu, Milutinov posle četvrtka uveče na drugom, Mirsad Jahović deli četvrtu poziciju, dok je šesti – Boban Marjanović koji je u dresu Crvene zvezde uhvatio 17 lopti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE