Ataman posle Partizana: Jako je važno pobediti ovakve utakmice

Košarkaši Panatinaikosa su savladali Partizan u Atini i tako nastavili sa dobrim partijama u Evroligi.

Ovom pobedom su učvrstili poziciju za plasman u plej of, a trener Ergin Ataman je posle meča rekao da je ovakve utakmice važno pobeđivati.

Jako je važno pobediti neke utakmice, pogotovo ovakve. Nismo imali dobru pripremu za utakmicu ove sedmice. Posle Monaka osam dana smo bili bez jake utakmice, a imali smo i probleme sa povredama, bolesnim igračima. Izgubili smo fokus nakratko… Videlo se to u prvom poluvremenu večeras. Imali smo priliku da se odlepimo mnogo ranije, ali svaki put bismo uradili nešto što bi vratilo Partizan u igru. Tri četvrtine utakmica je bila tvrdi. Znali smo da igraju agresivno, znamo koliko je Partizan dobar tim. Ipak, u poslednjoj deonici smo podigli nivo, pre svega agresivnosti i borbe, počeli smo više da napadamo iz pika, rekao je Ataman i dodao:

– Možda nismo igrali sjajnu košarku, ali ponovo smo pokazali karakter. Pogotovo kapiten Slukas koji je poslednju deonicu stavio svoje srce na teren. Pogodio je važne poene, podelio neke bitne asistencije i zapalio atmosferu. Važna pobeda.

Pored bitnih pobeda u poslednja četiri kola, PAO je uspeo da nadoknadi razliku u duelima sa rivalima od kojih je poražen u prvom delu sezone.

– Naravno da pričamo pre utakmica, posebno pred utakmice koje smo izgubili u prvom delu sezone. Te mečeve je važno da dobijemo. Ova utakmica je bila takva, kao i sledeća protiv Makabija, završio je turski trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Alkaraz odustao od turnira u Rimu!

Španski teniser Karlos Alkaras neće igrati na Mastersu u Rimu zbog povrede. Njega je mučila desna podlaktica, ali je...

POVEZANE OBJAVE