Spajić iskreno: Da smo dobili derbi možda bi Bahar ostao, sa Milojevićem je sve bolje

Crvena zvezda iza sebe ima teških 6 meseci pod vođstvom Baraka Bahara.

Izraelski stručnjak se nije najbolje snašao u srpskom fudbalu i nije ostvario rezultate koji su se očekivali na početku sezone.

To potvrđuje i iskusni štoper Uroš Spajić koji je potvrdio da je problem nastao posle sjajnih prijateljskih utakmica.

Očekivanja javnosti su bila ogromna, bila je najava naših čuda koje smo pravili, dobijali te utakmice, iako smo mi igrači bili svesni da su ipak samo prijateljske. U njih smo ušli posle 15 dana priprema, a rivali se skupljali posle dva dana. To optimalno nije realno, ali javnost povuče sve. Mi smo Fjorentinu pregazili na Marakani, a oni došli s odmora dva dana ranije i ne možeš da očekuješ da lete po terenu. To su stvari koje pokazuju drugu sliku. Sve je išlo, igralo se dobro, ali se kasnije namestilo drugačije, rekao je Spajić u intervjuu za Sportal.

On ističe da je Bahar previše menjao i da su igrači gubili samopouzdanje.

Ušli smo u period da lutamo, izgubili smo samopouzdanje, svaku novu utakmicu smo u drugom sistemu, ne zna se ko šta igra, a pritisak je ogroman, ista tolika očekivanja i sve vuče jedno drugo. Malo i neiskustvo, mlada ekipa, nagomilalo se sve. Ne možeš da menjaš svaku utakmicu sistem. I Gvardiola koji ima najbolje igrače na svetu zna se ko šta igra, principi, ne možeš da promeniš. Jako je teško da se menja najboljih 11, a uz to čas igramo 3-5-2, pa 4-4-2, pa isto to u rombu, pa 4-5-1, pa 4-3-3, nismo imali ustaljene automatizme da se ustale u igračima i da znaš unapred šta igraš i gde treba da trčiš. Sve je bilo s brda, s dola. I čim dođe ozbiljnija ekipa mi smo ili gubili ili igrali nerešeno. Na većem nivou to ne trpi. Sve što smo dobijali bilo je na individualni kvalitet, iskren je Spajić.

Iskusni štoper ističe da je Zvezdin tim kvalitetan, ali da svi u klubu treba da izvuku pouke iz ove polu sezone.

Rezultatski smo bili u igri sve utakmice, nije bilo nikad pre. Drugačije se fudbal igra, otvoreniji… MI umamo kvalitet, to nije upitno, a sitnice su napravile prevagu, to se vidi na tom nivou. Nije slučajno što smo uvek bili blizu, a nismo ostvarili ništa. To je neka škola za ubuduće… Jeste, javnost, očekivanja, nezadovoljstvo, sve stoji i treba da bude, niko u klubu nije zadovljan rezultatima, ali bitno je da se izvuče pouvka i sledeće sezone, daće Bog da bude, i da uđemo pripremljeni u ta iskušenja.

Poraz u derbiju je bio kulminacija svega, ali Spajić ističe da ima i dobrih strana jer su izvršene promene.

Na kraju se isčupali, bili smo na minus šest, što je velika razlika u našem prvenstvu i onda dođe derbi kao kulminacija cele sezone. Tu se videlo da nešto nije u redu. Jesmo bili favoriti u tom trenutku, prvi, učesnici Lige šampiona, Partizan ispao… Realno jesmo. Opet, u derbiju ne pobeđuje uvek favorit, pokazuju detalji i individualne stvari.. Imali smo egal, naše šanse, poništeni golovi i nesmotrenost, ni iz čega primaš gol iz penala, opet šanse… Neka kulminacija svega u polusezoni. Uvek se vodim tim ništa nije slučajno i ko zna zašto je to dobro. Možda da smo dali sve golove sve bi išlo u drugi smer, ne bi možda ni Bahar otišao…

Sada je tu Vladan Milojević i sve je drugačije.

Bilo nam je teško i očajno, na odmor smo otišli kao pokisli. Došao je Milojević, atmosfera je 99 dosto bolja nego što je bila. Oseća se harmonija i energija, to je ono što nismo imali , optimista je Spajić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON GLAZERA: Poznata i Borjanova sudbina u Zvezdi?!

Danas se pojavila informacija da je prvi golman Crvene zevzde Omri Glazer blizu odlaska iz kluba i da je...

POVEZANE OBJAVE