SVE U ZNAKU MILOJEVIĆA: Nanelijevo furiozno poluvreme, Partizan ubedljiv pred derbi!

Košarkaši Partizana savladali su Megu u 17. kolu ABA lige sa 112:80. Gosti su imali snage samo za jednu četvrtinu. Posle toga su crno-beli preuzeli kontrolu nad utakmicom i zabeležili ubedljiv trijumf. Prelomili su je veoma efikasnom drugom četvrtinom. Duel je bio obeležen i oproštajem od bivšeg igrača Partizana i trenera Mege Dejana Milojevića koji je preminuo zbog srčanog udara.

Crno-beli su meč počeli u petorci Jaramaz, Doužer, Trifunović, Smailagić, Koprivica: Prvih pet za Megu bili su: Gnjidić, Đurišić, Jelavić, Malovec i Plavšić .

Prvi poen na meču postigli su igrači Mege preko Plavšića. Odmah su uzvratili crno-beli poenom Pi Džej Doužera. Posle 2:4 vezali su igrači domaćina pet poena za 7:4. Utakmica je bila egal tokom prve četvrtine. Obe ekipe su odlično šutirale za dva. Promene vođstva su bile česte. Gosti prvu deonicu završavaju sa +1.

Druga četvrtina je počela trojkom Džejmsa Nanelija. Partizan se kasnije odlepio na +8. Kasnije tokom tog perioda su uvećali prednost crno-beli. Stigli su do maksimalnih +13 (44:31) nakon trojke Ponitke. Odvojili su se boljim šutem za tri. Do kraja četvrtine, izabranici Željka Obradovića su na poluvreme otišli sa +20 (59:39).

Džejms Naneli je blistao u prvom delu sa 21 poenom postigavši sedam trojki. Niko od drugih igrača nije bio dvocifren. Megu je nosio sa 15 poena Uroš Plavšić.

Prvi koš u drugom poluvremenu postigla je Mega sa bacanja. Đurišić je bio polovičan. Partizan je tokom tog dela igre održavao prednost od +15 do +20. Poenterski je ova četvrtina bila egal, a crno-beli rutinski održavali višak. Završili su igrači domaćina sa 26:23 taj period.

Plavšić je bacanjima otvorio četvrtu četvrtinu. Mega je period počela sa 7:0. Crno-beli su na to odgovorili sa pet vezanih poena i došli na prag da postignu ponovo sto poena. To im je uspelo, po četvrti put ove sezone u regionalnom takmičenju nakon poena Ponitke. Lagano su priveli duel kraju.

Najbolji kod pobednika bio je Džejms Naneli. Nakon odličnog prvog dela, u drugom je postigao manje poena i završio duel sa koša. Pratio ga je Kaminski sa 14 i Trifunović sa 10 poena.

U timu Mege Plavšić je imao 26 koševa. Jelavić i Iljasolu imali su po 16 poena.

Crno-bele nakon ovog susreta očekuje meč sa Žalgirisom u Evroligi. Potom je na programu abaligaški večiti derbi koji može da utiče na pozicije na tabeli pred plej-of. Megin sledeći rival je Budućnost.

Partizan-Mega 112:80 (25:26, 34:13, 26:23, 27:18)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE