KUP AFRIČKIH NACIJA: Branilac titule siguran, VAR poslao Kamerun u nokaut fazu! (VIDEO)

Ovog popodneva su se igrale utakmice poslednjeg kola grupe C Kupa Afričkih Nacija.

Kamerun je uspeo da se plasira u osminu finala. Uz mnogo sreće pobedili su Gambiju 3:2. Tako poslali Gvineju u poredak trećeplasiranih ekipa.

Gambija je u prvom poluvremenu odolela Kameruncima. Imali su manji posed lopte, ali tri udarca u okvir gola.

Favorit je slomio otpor rivala u 58. minutu preko Toko Ekambija. VAR snimak je samo potvrdio pogodak za 1:0. Gambija stiže do izjednačenja u 72. minutu preko Jaloua.

Rival Kemarunaca je potom potpuno preokrenuo. Ebrima Koli pogađa za 2:1 u 85. minutu. Tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je usledilo ekspresno izjednačenje Kameruna. U pitanju je autogol Gomesa.

Kamerun je uspeo da se u potpunosti izdigne iz ponora i povede 3:2 na početku nadoknade preko Enkudua. Devet dodatnih minuta donelo je novo uzbuđenje, ali je gol Kolija za 3:3 poništen zbog igranja rukom. To je spasilo Kamerunce.

Senegal je sa sve tri pobede prošao grupu kao prvi. Slavili su protiv Gvineje sa 2:0.

Aktuelni šampion je prvo poluvreme završio isto bez golova. Posed lopte je bio izjednačen. Međutim, Gvineja nijednom nije šutnula ka golu rivala. Jedan Senegalaca je išao u okvir, a četiri su bila blokirana.

U maltene isto vreme kad i Kamerunci, i Senegal vodi 1:0. Strelac je posle ubacivanja bio Abdulaje Sek u 62. minutu.

Sadio Maneu je u 86. minutu poništen gol zbog ofsajda. Ipak su duplirali Senegalci vođstvo preko Ilimana Endiajea u nadoknadi susreta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE