Paspalj iskreno o Partizanu: Hvala Bogu kupiše Kabokla, Kaminski ne igra za male pare

Košarkaši Partizana do sada u sezoni ne beleže rezultate koje su navijači očekivali na početku sezone. U Evroligi su na 50 posto uspešnosti i trenutno su van pozicije za plej-in, dok u ABA ligi su u zaostatku dve pobede u odnosu na Crvenu zvezdu.

Ono gde je Partizan “najtanji” do sada je pozicija centra. To je analizirao proslavljeni srpski košarkaš Žarko Paspalj koji je rekao da situacija sa lošim partijama Frenka kaminskog mora da se reši.

Kaminski – Kaboklo? Hvala Bogu, pa kupiše ovog Kabokla! Da ga nisu kupili, to bi bila muka neopevana. Nemam ništa protiv Kaminskog, niti bilo koga drugog, ali čovek se ne snalazi i za poziciju za koju je doveden i za ono šta bi on trebalo da ponudi posle 10 godina staža koji je imao u NBA ligi. To za sada ne pije vodu. Od početka sezone, kad je bio sam Kaminski, te utakmice koje je Partizan dobio, kako je dobio… Sa Kaboklom dobili su čvrstinu, prostor koji može da bude pokriven, dobili su skok i to se vidi, rekao je Paspalj gostujući u podkastu “Admiral ABA talks”.

On ističe da su crno-beli veliki broj utakmica dobili zahvaljujući energiji sa tribina.

Uz neke herojske igre, Partizan je dobio neke utakmice, a možda i nije trebalo da ih dobije, kao protiv Makabija, na primer, uz sjajnu atmosferu koju publika pravi. Ne sumnjam da će ovako da se nastavi, a na koji način će Željko da upotrebi Frenka, to ćemo videti. On mora da da neku svoju uloigu, a i ne uzima male pare.

On je istakao da stranci ne igraju kao prošle sezone.

Partizan ima jako malu rotaciju, stalno je neko povređen i sa takvom rotacijom možeš da napraviš podvig na nekoj utakmici, ali u kotinuitetu će to jako teško biti. Nadamo se da će se igrači koji su do sada bili stožer, poput Ledeja popraviti formu. Panter prošle godine i ove godine nije isto. Prema njemu se sada protivnici drugačije postavljaju, jer su shvatili da ako njega zaustave, obaviće veliki deo posla. Ali, tu je sad Doužer koji da ima zdrava kolena, ne bi bio u Partuizanu, nego bi u NBA ligi uzimao 20 miliona. On s vremena na vreme napravi neki podvig, kao protiv Makabija. Naneli igra bolje nego prošle godine. Čini mi se, u kontekstu onoga što Panter ne igra. Ono što je Panter igrao prošle godine, a Naneli imao manje značajnu ulogu, čini mi se da se to sad okrenulo.

On je pohvalio kapitena Partizana, ali ističe da ima i slabosti koje protivnici koriste.

On dobro utiče na ekipu, kapiten je ekipe, jako dobro radi, prvi je na treningu uvek… Sve najpozitivnije o njemu, ali on nije baš tako snažan, on je mala ‘dvojka’ i teže mu je da se iščupa iz pritiska. Željko ga je stavio na ‘keca’, da vodi loptu,  mislio je da tako treba. To daje rezultate, ali uzima mu puno snage. Videćemo šta će biti s Partizanom, završio je proslavljeni košarkaški as.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE