Hanga pred Albu: Moramo biti oprezni

Košarkaški Crvene zvezde večeras igraju važan duel u Evroligi protiv Albe u Berlinu. Crveno-beli će biti znantno oslabljeni i u ovom susretu s obzirom na to da Miloš Teodosić neće biti sa timom ni u ovom susretu, kao ni Nikola Topić.

Nemanja Nedović je otputovao sa ekipom, ali još uvek nije poznato da li će igrati u ovom meču.

Adam Hanga će verovatno opet morati da igra na poziciji plejmejkera, a svestan je da je Zvezda u teškoj situaciji kada je u pitanju zdravstveni bilten igrača.

Već sam nekoliko utakmica igram kao plejmejker – otkada se Topić povredio, Miloš, pa onda i Nedović. Tako da smo zapravo imali troje kreatora. Ali ovo je timski sport. Pokušavam da radim svoj posao. Od početka sezone nismo imali tim na okupu. To je očigledno problem. Sada se Nedović vratio, čekamo Miloša, što će se nadam desiti naredne nedelje. Idemo korak po korak, svako će pokušati da nađe svoju ulogu. Što se mene tiče, ne osećam dodatni pritisak. Trudim se da radim svoj posao najbolje što mogu, rekao je Hanga za Meridian sport.

– Situacija nije dobra. Govorim o sebi, ali sam siguran da je za trenera još komplikovanije. Zato što on pravi neke planove i plan igre. Ima nekih ideja kako da rotira timi naravno, a onda jedna povreda može da promeni sve. Da je lako, nije. Nismo jedini tim koji pati od ovoga. Raspored koji imamo sa toliko utakmica, toliko putovanja, toliko treninga… Povrede se dešavaju. Igrači nemaju mnogo vremena da se oporave. Svi žure da se vrate iz povrede, što  ume da stvori dodatnu povredu. Ovo je tema za neki drugi dan i tema o kojoj treba da razmišlja Evroliga, kao i ostala evropska takmičenja. Ali u svakom slučaju, trenutno ne možemo da utičemo na takve stvari i daćemo sve od sebe da izvučemo najbolje.

– Još jedan momak koji je stigao da pomogne i učini da bekovska linija dobije prekopotrebno pojačanje, je Džavonte Smart.

– Nije laka sitacija za njega.  Došao je iz G lige u najbolje evropsko takmičenje.  Nije jednostavno. Biće mu potrebno vreme. Iako je odigrao vrlo dobru prvu utakmicu, mislim da treba da nauči o pre svega o timu, o tome kako možemo da dobijemo neke utakmice. Da obrati takođe pažnju na odbranu,  tako da treba vremena da se prilagodi. Ali svakako da smo dobili pojačanje koje može da nam pomogne u rotaciji. Sa Nedom i Smartom, imamo dva skokera koji mogu da stvore sopstvene šuteve, što nam je očigledno nedostajalo do sada.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE