ŠAMPIONI PROPUŠTENIH PRILIKA: Zvezdinih 30 minuta očaja za poraz u Berlinu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od poslednjeplasirane Albe u Berlinu 89:80 posle jako loše partije u prve tri četvrtine..

Prva četvrtina je protekla u dosta tvrdoj košarci gde se igralo koš za koš. Niko nije imao osetniju prednost, a Zvezda se mučila u napadu pre svega u šutu za dva poena. Nalazili su dobre pozicije u sredini reketa igrači beogradskog tima, ali svi flouteri i šutevi sa tih pozicija su bili neprecizni. Posle prvih 10 minuta je bilo 18:16 za Albu.

Drugi period je bolje počeo za Albu i stekli su 6 poena prednosti. Ipak, na krilima Džavontea Smarta Zvezda se vraća na pola koša minusa i od tog trenutka počinje potpuni potop gostiju. Alba je preko ofanzivnih skokova prvo došla do 12 poena viška, a onda je sve išlo na ruku ekipe iz Berlina i imali su čak 18 poena viška pred sam kraj poluvremena. Trojkom Majka Tobija Zvezda smanjuje na 51:36.

U trećem periodu Zvezda se na početku pojavila sa nešto boljom energijom i imala je rpiliku da značajnije spusti razliku, ali je Jago Dos Santos sa promašenim zicerom i otvorenom trojkom potpuno uveo ekipu u kontra ritam i Alba je otišla na preko 20 poena viška. Gosti iz Beograda su delovali obezglavljeno i delovalo je da je utakmica završena i da je pitanje samo konačnog rezultata. Posle 30 minuta 72:54 za Albu.

U črtvrtom periodu Adam Hanga je dao kakvu takvu energiju gostima za nadu u preokret. Nisu Beograđani nešto značajno smanjili prednost domaćih, ali su uspeli da dođu na minus 11 i da se čak odbrane u sledećem napadu Albe. Međutim, i tada kao i sa baskonijom kao inaovom meču, ofanzivni skok protivnika napravi problem i sve ono što je dobro u urađeno poništi.

Nova situacija da se nešto više uradi se desila na 3 minuta pre kraja. Pošto je Bolomboj sa 2 plus 1 smanjio na 9 poena minusa, Zvezda je imala kontru preko Smarta da dodatno spusti minus, međutim novajlija nije izabrao najbolje rešenje.

Ipak, videlo sa da Alba je u silaznoj putanji u igri i Zvezda je sa 6 vezanih poena jaga uvela utakmicu u 5 poena minusa na 2 minuta pre kraja.

Na 30 sekundi pre kraja pri 85:80, Smart je promašio otvorenu trojku da se u završnicu uđe za nešto više, ali posle jako loših 30 minuta nije ni bilo realno da se tako nešto desi.

Zvezda ostaje na 9 pobeda sada je plasman u prvih 10 ekipa u domenu teorije, dok je Albi ovo peta pobeda.

Kod Beograđana najefikasniji je bio Jago Dos Santos sa 20 poena, geidraitis je dodao 15, Smart 14. Sledeći meč je na programu u utorak protiv Valensije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE