Trinkijeri pred Partizan: Samo ću otići tamo i uživati u svakom trenutku

Košarkaši Partizana sutra na svom terenu dočekuju Žalgiris u ovkiru 23. kola Evrolige.

Duel dva rivala je od 20.30 časova, a na klupi gostiju biće nekadašnji trener crno-belih Andrea Trinkijeri.

– Igrati tamo je uživanje. Ko god da radi posao trenera ili je košarkaš, igrati u takvoj atmosferi, kao i u Žalgirio areni, jeste nešto što se ne zaboravlja. Znamo da će biti teško protiv dobrog tima. Znamo i da će oni doći na utakmicu veoma fokusirani i da će igrati svoju igru. Moramo da budemo sposobni da patimo. To je utakmica u kojoj nećemo imati šanse ako ne možemo da izdržimo patnju. Težak posao, ali i velika nagrada, rekao je Trinkijeri i dodao:

– Šta ja očekujem? Ne očekujem. Samo ću otići tamo i uživati u svakom trenutku.

Sjajni trener jako ceni kapitena Partizana Kevina Pantera.

 –Njega je verovatno najteže čuvati u Evroligi. Voleo bih da izdvojim jedan aspekt njegove igre koji bismo mogli da neutrališemo, ali on je svestran košarkaš. Poseduje čvrst karakter. Crno-beli znaju šta im sve donosi, a Željko je stvorio sistem u kom Panter doprinosi na mnoge načine. Može da pogodi step-bek ili trojku iz driblinga – rekao je Trinkijeri i dodao:

– Uspešno napada preuzimanje ili bilo koji drugi tip odbrane. On je protopip modernog kombo-beka, poput Vasilija Micića ili Šejna Larkina. Svi oni su igrali na Fajnal Foru prethodnih sezona, Ljulj je takođe ‘taj’. Malo je stariji, ali iskustvo uvek dobro dođe u Evroligi.


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE