Đoković posle poraza od Sinera: Čitav turnir se nisam osećao svojim

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Australian Open-a, pošto je od njega bio bolji Italijan Janik Siner.

Posle meča najbolji teniser sveta je čestitio Italijanu na pobedi i istakao da čitav turnir nije ličio na sebe.

Čestitke Sineru, odigrao je sjajan meč i turnir zasad, potpuno me je nadigrao danas i zasluženo je u finalu. Bio sam šokiran svojim nivoom na loš način, nisam mnogo toga radio kako treba, jedan od najgorih grend slem mečeva koje sam ikada igrao. Nije baš prijatan osećaj, ali s druge strane, odajem mu priznanje jer je radio sve bolje od mene. Probao sam, borio sam se, malo sam podigao nivo u taj brejku, ali četvrti set – veoma loš gem za izgubiti, od 40-0, protiv vetra… Nivo moje igre nije bio dobar. U tim trenucima pokušavam da nađem smirenost, da se nekako podignem, to sam pokušavao, publika je bila sjajna – mnogo podrške za obojicu. To je sve. Čestitam mu, rekao je Đoković.

Srpski teniser se osvrnuo na svoj nastup u Melburnu.

Ceo turnir nisam igrao blizu svom najboljem nivou, možda protiv Manarina, ali uglavnom nisam igrao kako inače igram u Australiji. Mislio sam, ipak, da neću biti tako loš, ali nisam se osećao svojim tokom ovog turnira. Uvek očekujem najviše od sebe, danas nije bilo suđeno.

Siner nije dozvolio nijednu brejk loptu Novaku.

Ta statistika mnogo ilustruje. Servirao je veoma precizno, i prvi udarac posle servisa. Teško mi je da opišem sve, nemamo toliko vremena, mnogo negativnih stvari sam uradio na terenu danas. Ritern, kretanje, forhend, bekhend, sve je bilo ispod nivoa. Bio je dominantan u svojim gemovima. Kada protivnik nema brejk loptu, onda igraš slobodnije u njegovim gemovima… Odigrao je bez greške.

Porazom od Sinera prvi reket sveta je prekinuo niz od 33 meča bez poraza u Melburnu.

Vruća mi je glava, teško mi je da pravim sada neku refleksiju dublju. Možda sutra i za nekoliko dana ću to moći, ali imam razloga da budem ponosan na sve što sam uradio ovde. Moralo je jedanog dana da se završi, dao sam sve što sam mogao u datim okolnostima. On ima šansu da osvoji svoj prvi slem sada… Ovo je poseban grad za mene, nadam se da ću igrati makar još jednom i da prođem kroz te emocije, završio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE