Partizan bolji od Trinkijerija, Doužer sasuo 15 poena za četvrtinu

Košarkaši Partizana savladali su Žalgiris u Areni sa 81-72, u sklopu 23. kola Evrolige.

Navijači su i na ovoj utakmici odali počast nedavno preminulom bivšem igraču Dejanu Milojeviću specijalnom koreografijom i skandiranjem.

Žalgiris je otvorio utakmicu trojkom Evansa, a potom preko Gedraitisa poveo sa 5-0. Već posle nepuna tri minuta Birutis je sa slobodnog bacanja doneo dvocifrenu prednost gostima (13-3). Crno-beli su ipak do kraja prvog perioda smanjili zaostatak na 4 poena manjka, kada je bilo 26-22.

Ubedljivo najzaslužniji za povratak domaćih bio je Doužer, kome je četvrtina bila dovoljna da sakupi 15 poena!

Bolje je litvanski tim počeo i drugi deo, pa je posle poena Evansa i Hejsa vodio sa 30-22, ali je onda usledio deo utakmice u kom je bolji bio tim Željka Obradovića. Ledej je na tri i po minuta do istekao poluvremena doneo izjednačenje na 34-34, a potom je usledila razmena trojki Šmitsa na jednoj, odnosno Alekse Avramovića na drugoj strani.

Do kraja poluvremena se igralo mahom poen za poen, a na velikom odmoru Partizan je vodio sa 45-43 zahvaljujući poenima kapitena Pantera na 25 sekundi do kraja drugog kvartala.

Birutis je prvi pogodio nakon povratka na parket za izjednačenje, ali je potom usledila serija crno-belih od 8-2, kada su najviše zahvaljujući Panteru i Ledeju poveli sa 55-47, sve dok niz nije prekinuo Kinan Evans svojom novom trojkom.

To je bio tek početak kontra-serije i niza trojki, a nakon još jedne Evansa tim Andree Trnikijerija je prišao na samo pola koša zaostatka i gubili sa 57-56. Novom trojkom Gedraitisa rezultat je ponovo poravnat (59-59) na minut i 15 sekundi do kraja treće deonice, ali se Kevin Panter pobrinuo da Partizan ipak vodi pred ulazak u odlučujućih 10 minuta.

Na početku poslednjeg dela Kaminski je nanizao 4 poena za prednost od 65-59. Evans je samo nakratko prekinuo seriju Partizana i Kaminskog, da bi centar sa linije slobodnih bacanja doveo domaće do prve dvocifrene prednosti (71-61) na nešto manje od pet i po minuta do kraja utakmice. Partizan je nakon toga sigurno priveo utakmicu kraju.

Pi Džej Doužer je i na kraju ostao najefikasniji u pobedničkom timu sa 23 poena, čemu je pridodao i 4 asistencije. Zek Ledej je sakupio dva poena manje, uz 5 skokova, dok je Kaminski imao 12 poena i 3 skoka, uz najveći doprinos u poslednjem delu, kada je prelomljena utakmica.

U Žalgirisu je Kinan Evans ubacio 25 poena uz 3 završna dodavanja, a dvocifren je bio još samo Laurinas Birutis sa 11 poena, uz 5 skokova.

Partizan je trenutno na desetom mestu sa učinkom od 12 pobeda i 11 poraza, dok je Žalgiris na 16. poziciji sa 8 pobeda i 15 poraza.

U sledećem kolu 31. januara crno-beli gostuju Monaku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE