Skariolo: Vidi se da Partizan ulazi u top formu!

Italijanski trener Serđo Skariolo i dalje obavlja funkciju selektora reprezentacije Španije, ali posle otkaza u Virtusu više nema klupski angažman. On boravi u Beogradu, a nedavno je na svojim društvenim mrežama otkrio da prisustvuje Partizanovim utakmicama, te da uči od najboljeg evropskog trenera Željka Obradovića.

– Gledam treninge, pratim treninge svih timova i razgovaram sa španskim reprezentativcima, Lorenzom Braunom i Huančom Ernangomesom. Proveo sam malo vremena sa Željkom i Milošem Teodosićem. Ovo je košarkaški grad i svaki put kada dođem ovde, imam toliko toga da uradim, jednostavno ovo je grad košarke i kulture i uživam ovde, rekao je Serđo Skariolo za Sport klub.

Otkud u Beogradu?

– Moj agent je odavde, Goran Šašić, generalni sekretar unije trenera Evrolige, dakle, mnogo je poznatih ljudi ovde, svi vi iz medija želite intervju, ali je lepo, dva dana dobrog provoda i dobre košarke.

Da li pratite Evroligu ove sezone, veoma je neizvesno i kako vidite stvari?

– Veoma je interesantno. Mora se priznati da je Real Madrid najbolji tim ove sezone, ali ispod njih, ispod toga, nije lako identifikovati neke izvanredne timove. Sve je otvoreno, ima još mnogo utakmica, prvo ćemo videti borbu za plej-of, pa borbu za fajnal-for. Sve je izbalansirano, ima mnogo kandidata, definitivno će biti interesantno. Ne mogu da kažem da je nivo košarke viši nego ranije ali definitivno je neizvesnije nego ranije.

O večitima u Evroligi kaže:

– Pogledao sam nekoliko utakmica, trudim se da pogledam što više utakmica. Uvek može bolje, ali oni definitivno imaju šansu, mislim da mogu da uđu u plej-of. To su dobri timovi sa dobrim igračima. Zvezda ima mnogo kvalitetnih igrača, nadam se da će uskoro biti kompletni. Biće interesantno videti kako će odigrati ove poslednje utakmice. Sigurno će se i jedni i drugi boriti za plej-of, trenutno igraju dobro i drago mi je zbog toga.

Očekivanja pred meč Partizana i Žalgirisa?

– Definitivno ću gledati meč na televiziji. Naravno da je Željko legendaran trener i sjajan trener, ali i Andrea je dobar. Mislim da je Žalgiris imao dobru reakciju na promenu trenera, odlično su odigrali protiv Fenerbaheča i sigurno će ovo biti zanimljiv meč, videćemo šta će se desiti. Gledao sam Partizan na treningu ova dva dana, u odličnoj su formi, treninzi su bili visokog intenziteta i kvaliteta, tačno može da se vidi da ulaze u vrhunac forme a sada je pravo vreme za to, tako da će biti zanimljivo gledati ih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE