IGRA TENIS ŽIVOTA: Siner od 0:2 do prve GS titule u karijeri!

Italijanski teniser Janik Siner, novi je šampion Australian Opena. Nadoknadio je veliki zaostatak i slavio protiv Danila Medvedeva u pet setova. Potvrdio je vrhunsku formu nakon što je u polufinalu izbacio branioca titule Novaka Đokovića.

Po setovima 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3

Italijan je lako osvojio prvi gem na meču. Zapretio je i na servis Rusa ali je Danil poravnao. Odmah potom je došao do prvog brejka na susretu. Ekspresno ga je potvrdio za odličan početak i 3:1.

Nastavio je sa sigurnom igrom i u drugoj polovini seta. Propustio dve set lopte na servis Sinera u 9. gemu. Treću jeste i poveo je sa 1:0 nakon 36 minuta igre.

Odmah je na startu drugog seta Medvedev propustio četiri brejk šanse za 2:0.

Medvedeva to nije pokolebalo. U četvrtom gemu je ponovo pritisnuo rivala, i uspeo da dođe do brejka za 3:1. Jednako brzo ga je potvrdio stekavši tri gema viška uz set prednosti. Novim brejkom se još više približio osvajanju drugog seta. Taj jedan je italijanski igrač uspeo da vrati i učini donekle set neizvesnijim iako je Danil vodio 5:1.

Potom je na 3:5 Siner imao 0:30 pri servisu Medvedeva i ušlo se u veoma uzbudljivu završnicu devetog gema. Siner je propustio brejk loptu da se potpuno vrati, a ruski igrač iskoristio drugu set loptu za 2:0. Prošlo je sat i po igre, onoliko vremena za koliko je Siner u polufinalu poveo sa 2:0 protiv Đokovića.

Treći set počeo je sigurnim servisima obojice. U pet gemova niko nije imao brejk loptu.

Igralo se veoma brzo kako se približavala završnica tog dela duela. Prvi u i jedinu brejk priliku u ovom setu iskoristio je Siner i smanjio na 2:1 ušavši u treći sat borbe.

Na krilima tog rezultata je lako osvojio prvi gem četvrtog seta. Imao je potom i brejk priliku ali je nije iskoristio. Nastavio je Siner da pritiska rivala u četvrtom setu želevši da izbori peti. Medvedev u sedmom gemu propušta brejk loptu, a Italijan poveo 4:3.

Italijan je brejkom u desetom gemu uspeo da izjednači na 2:2 i unese dramu u meč.

U pet gemova odlučujućeg dela igre se vodila žestoka borba. Siner je u šestom stigao do tri brejk lopte.

Drugu je iskoristio za ogroman korak ka potpunom preokretu i prvoj grend slem tituli u karijeri. Došao je kasnije do 5:2 nakon što je potvrdio brejk. Ruka mu kasnije nije zadrhtala i podigao je najvredniji pehar u karijeri.

Medvedev tako ostaje na jednoj GS tituli u Njujorku iz 2021. godine. Siner je u međusobnim duelima smanjio na 6:4, i to baš najvažnijem od svih do sada odigranih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAJU ZA PEHAR: Jedna promena pred duel Zvezde i Vojvodine

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde nedavno su igrali bez golova u plej-ofu Superlige Srbije. Dva tima će se krajem maja...

POVEZANE OBJAVE