VELIKA DRAMA U DERBIJU: Partizan je bio blizu novog preokreta, ali se Zvezda odbranila

U okviru 18. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde su na svom parketu pobedili šampiona ABA lige ekipu Partizana rezultatom 88:86.

Zvezda je odlično ušla u meč, a prvu četvrtinu odigrala je fenomenalno. Crveno-beli poveli su u seriji 9:0 trojkama Geidraitisa, Lazića i Jaga, a seriju je prekoinuo Partizanov plej Doužer. Vodila je Zvezda i 15:4, Partizan je preko Kaminskog i Nanelija ostao u igri ali pred kraj ovog perioda se uključio i Nedović i Teodosić pa je ekipa Janisa Sferopulosa posle prvih 10 minuta vodila sa 28:15.

Partizan je u drugoj deonici zategao odbranu, a u napadu je vezao četiri poena, ali je Zvezda imala odgovor i na to u vidu odlično raspoloženog Adama Hange. Naneli je u samom finišu pogodio 2+1 i vratio Partizan na -15, a onda je Mitrović poentirao za Zvezdu. Nakon toga Panter je ubacio 2-1, za 52:38, ali je Z vezda imala poslednji napad, lopta je išla na Teodosića, a onda je on iznudio faul Trifunovića uz zvuk sirene i dobio tri bacanja, koja je i realizovao.

Treća četvrtina je počela sa nekoliko loših napada, da bi Kevin Panter konačno ubacio šut za tri ii smanjio na 55:41. Partizan je zaigrao njegovu igru igru, igrao dobro u odbrani a i u napadu se vratila ekipa Željka Obradovića. Nakon bolje igre crno-belih trener Zvezde je tražio tajmaut, pa je Teodosić je pogodio slobodno bacanje posle tehničke za Željka Obradovića. Partizan je prišao na -10 poenima Avramovića, a Zvezdi je dah vratio Geidraitis, koji je ubacio trojku, za 63:49. artizan je vezao tri poena u samom finišu, zahvaljujuči tehničkog Sferopulosa, za 70:56, a četvrtinu je još jednim zakucavanjem zatvorio Bolomboj za 72:56.

Partizan je dominirao u poslednjoj četvrtini, a trojkama Kaminskog, Pantera i Avramovića je tim Željka Obradovića došao na -8 i napravio veliku dramu u derbiju. Poenima Nanelija 11 sekundi pre kraja crno-beli su stigli do izjednačenja – 86:86. Utakmicu je rešio Jago Dos Santos koji je iz teške situacije četiri sekunde pre kraja pogodio za dva, dok Partizan nije uspeo da realizuje poslednji napad.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Peri: Sve vreme sam mislio na Dejana Milojevića

Košarkaš Unikahe Kendrik Peri proglašen je za MVP-a turnira u Beogradu. - To što sam MVP biće naslov u novinama,...

POVEZANE OBJAVE