BOMBA NAD BOMBAMA: Jedan od najboljih Jokićevih saigrača iz Denvera potpisao za CSKA! (FOTO)

Nekadašnji Jokićev saigrač iz Denver Nagetsa Vil Barton novi je košarkaš moskovskog CSKA, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone!

Bartonu će ovo biti prvi klub van NBA lige, u kojoj je proveo 11 mahom uspešnih sezona, igrajući za Denver Nagetse, Portland Trejlblejzerse, Vašington Vizardse i nakratko za Toronto Reptorse.

Ovaj bek je odabran kao 40. pik na Draftu 2012. godine od strane Trajlblejzersa i u ovom klubu proveo tri godine. Najviše će međutim ostati upamćen po periodu u Denver Nagetsima, u koje je stigao istovremeno kada i Nikola Jokić i proveo osam sezona kao njegov saigrač. Nakon toga su usledile kratke epizode u Vašingtonu i Torontu tokom 2022. i 2023. godine.

Kada je napustio Denver, Barton je bio najbolji trojkaš u istoriji franšize sa 804 ubačenih šuteva van linije 7,25, ali ga je kasnije nadmašio Džamal Marej.

On je odigrao ukupno 679 utakmica regularnog dela najjače lige sveta, uz odličan učinak od 11,2 poena, 4,1 skok, 2,7 asistencija, uz odličan procenat šuta za tri poena od 35,5%.

Tek nešto skromniji učinak imao je tokom 29 plejof utakmica na kojima je nastupao, postizavši u proseku 10 poena, uz 4,1 skok, 1,7 asistenciju i procenat šuta za tri od 33,9%.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE