Đoković dogovorio dubl saradnju sa šampionom Australijan opena!

Novak Đoković nije uspeo da dođe do 11. trofeja na Australijan openu, pošto je poražen od Janika Sinera, kasnijeg šamnpiona, u polufinalu.

Više razloga za radost imao je dubl veteran Rohan Bopana iz Indije, koji je u 43. godini došao do prve gren slem titule u muškom dublu, u paru sa domaćim teniserom Metju Ebdenom, a od ovog ponedeljka zauzima i prvo mesto na ATP listi u dublu!

Njih dvojica su u finalu bili bolji od Simonea Bolelija i Andree Vavasorija sa 7:6 (7:0), 7:5, tako sprečivši duplu krunu Italijana na prvom gren slemu.

Ovo je bio samo šlag na torti kada je reč o indijskom veteranu, koji je oborio mnoge rekorde po pitanju starosne kategorije, pa je tako i najstariji osvajač mastersa i najstariji pobednik u finalu bilo kog ATP turnira.

Njemu je na uspehu čestitao i Novak.

To što si uradio je neverovatno. Imaš celu karijeru ispred sebe. Neverovatno je kako si to uradio tako mlad. Ne znam kako si ovo postigao, našalio se naš as sa Indijcem.

Nakon šale koju su razmenili na račun svojih godina, koje im ne smetaju da dostižu najveće domete, dogovorili su da na nekom od budućih turnira zajedno zaigraju u dublu.

Pre nego što se povučeš, možemo da odigramo jedan turnir zajedno?, predložio je Novak, na šta mu je Indijac odgovorio nedvosmisleno: “200%!“.

Bopana odavno važi za specijalistu za dubl, ali je dugo čak i u svojoj zemlji bio u senci starijih zemljaka Leandera Paesa i Maheša Bupatija, koji su svojevremeno bili među najboljima na svetu u igri parova.

Bopana je nakon osvajanja titule u Melburnu istakao da je pre nekoliko godina planirao da se povuče, jer nije pobedio više od pet meseci, pa sav uspeh dobija još više na značaju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE