Sferopulos pred Valensiju: Da budemo koncentrisani, da budemo tim

Crvena zvezda na krilima pobede protiv Partizana ulazi u meč Evrolige protiv Valensije, gde će pokušati da se možda po poslednji put priključi borbi za plej-in.

Trener Janis Sferopulos hvali protivnika iz Španije koji se aktivno bori za učešće u plej-ofu.

Valensija je atletski vrlo dobar tim, čvrst, imaju drugu najbolju odbranu u Evroligi… Pokušaćemo da igramo našu igru, potrebno je da ih napadnemo, ali pametno i na pravi način. Neophodno je da imamo tečnu igru, a da u defanzivi budemo na nivou, da budemo konstantni i nedozvolimo rivalu lake poene iz tranzicije, rekao je grčki trener.

Crveno-beli će prvi put ove sezone u duplom kolu biti domaćini na oba susreta, što će biti značajno jer se ekipa neće trošiti u putovanjima.

– Prvi put smo domaćini u duplom kolu i to je dobro po nas, ali nam je fokus samo na Valensiji. Tek potom ćemo razmišljati o Barseloni.

Zvezda neće moći da računa an Nikolu Topića, Valensija an Brendona Dejvisa.

– Stižu vesti da Dejvis neće igrati, mada mi to ne znamo sa sigurnošću. Ukoliko bude tako, biće to značajan hendikep za Valensiju, ali nećemo potceniti ostale talentovane igrače koje imaju. Poseduju po 2-3 igrača na svakoj poziciji i smatram da je potrebno da budemo bolji timski od njih, a ne da se fokusiramo na pojedince.

Osvrnuo se trener na poraz u Španiji u decembru, kada je Crvena zvezda imala šut za pobedu.

– Počeli smo tada vrlo nestabilno, ali smo u drugom poluvremenu bili znatno bolji. Moramo da budemo koncentrisaniji i da imamo kontinuitet tokom čitave utakmice.

Valensija se u međuvremenu značajno pojačala.

– Kevin Pengos i Džastin Anderson su dva veoma kvalitetna igrača i to je ono što sam prethodno istakao – imaju opcije na svakoj poziciji i svaki igrač ima sposobnost da vam napravi problem ukoliko niste fokusirani, završio je Sferopulos.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE