Zvezda na krilima fantastičnog Nedovića rutinski savladala Valensiju!

U okviru 24. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde su savladali Valensiju rezultatom 82:64.

Prve poene na meču postigao je Luka Mitrović za vođstvo crveno-belih, a sa druge strane Valensija je nervozno ušla u meč. Džons je pogodio prvi šut, trojku, ali sa druge strane novi poeni za Mitrovića. Ipak u nastavku se Valensija se probudila, Zvezda se nije snašla na zonsku obranu gostujućeg tima, a rezultat na kraju prve deonice je bio 11:12 u korist španskog kluba.

Ipak Zvezda je dobro otvorila drugu deonicu, prvenstveno zahvaljujući Teodosiću i Hangi, napravila je seriju od 6:0 nakon čega je trener Valensije tražio tajm-aut. Ipak nije to mnogo pomoglo, sjajno su sarađivali Teodosić i Tobi, a zatim i Hanga, košarkaši Zvezde su za samo četiri minuta postigli čak 17 poena. Nedović je u nastavku pogodio za tri, ali je Valensija uspela da se održi u životu i smanji prednost crveno-belih, a na kraju prvog poluvremena je rezultat bio 39:30.

Otvorila je Zvezda poenima Nedovića drugo poluvreme, ali nakon toga nešto lošiji period igre, Valensija je uspela da se vrati na minus šest. Međutim, fantastični Nemanja Nedović je predvodio crveno-bele koji su održavali prednost i u trećoj deonici, bio je nezaustavljiv 61:49 u korist crveno-belih.

Dobro je Zvezda ušla i u posledni period igre, Teodosić i Nedović su pronalazili sjajna rešenja, razigrao se i Smart. Dobro je Zvezda igrala i u odbrani, uspela je da održi prednost i ostvari važnu pobedu, a rezultat na kraju meča je bio 82:64.

Igrač utakmice je bio Nemanja Nedović koji je postigao 27 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Košarkaš Studentskog centra prijavljen za NBA draft!

Mladi košarkaš Studentskog centra Luka Bogavac prijavio se za ovogodišnji NBA draft, saopštio je njegov menadžer Miško Ražnatović. https://www.sportskacentrala.com/2024/04/28/jos-jedan-igrac-mege-se-prijavio-za-nba-draft/?swcfpc=1 Bogavac...

POVEZANE OBJAVE