Bolje mu je da se u Saudijsku Arabiju više ne vraća: Roberto Manćini izazvao nezapamćen skandal

Reprezentativci Saudijske Arabije sinoć su u pravoj drami ispali sa Azijskog kupa od Južne Koreje nakon penala u osmini finala, a u samoj završnici bizaran skandal svojim potezom izazvao je Roberto Manćini.

U prvom delu mreže su mirovale, ali već u prvom minutu nastavka Saudijska Arabija dolazi do prednosti kada je “džoker s klupe” Radif pogodio za 1:0.

Činilo se da će izabranici Roberta Manćinija doći do trijumfa, ali je Južna Koreja uspela šokirati Saudijce u devetom minutu sudijske nadoknade i izbori produžetke pogotkom Gue-Sunga.

U produžecima nije bilo pogodaka iako su obe reprezentacije imale nekoliko izglednih prilika, a putnika u četvrtfinale odlučili su penali.

Saudijci su u penal seriji potpuno podbacili što je razbesnilo Manćinija. Nakon što su obe selekcije u prve dve serije bile sigurne krenuo je potop Saudijske Arabije.

Al Najei je promašio u trećoj seriji, dok je Gue-Sung bio siguran. Nakon toga odgovornost je preuzeo Ghareb i takođe promašio, a to je bila kap koja je kod Manćinija prelila čašu i napravio je skandalozan potez.

Selektor Saudijske Arabije je pre četvrtog penala Južne Koreje otišao u tunel stadiona i nakon toga u svlačionicu što je kamera snimila.

Taj Manćinijev potez razljutio je javnost u Saudijskoj Arabiji koja smatra da je neprihvatljivo da je selektor njihove reprezentacije ostavio igrače na cedilu.

Neki od njih poručuju da se Manćini u Saudijsku Arabiju više ne treba vraćati i otvoreno traže da dobije otkaz.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE