Panter nije mogao sam, ubedjiv poraz Partizana u Kneževini (VIDEO)

Košarkaši Monaka savladali su po prvi put u Evrolig Partizan 85:70 posle odlične igre u četvrtoj četvrtini, u kojoj su crno-beli postigli samo 2 poena iz igre.

Prvo poluvreme je proteklo u serijama oba tima i sa dosta preokreta.

Monako je bolje otvorio meč, posebno defanzivno, i napravili su inicijačnu prednost 14:9. Tu je Partizan uspeo da dođe do napadačkog ritma preko Frenka Kaminskog i Kevina Pantera i krajem prve i početkom druge četvrtine su napravili seriju 10:0.

Crno-beli su držali prednost do sredine druge četvrtine, kada se probudi Majk Džejms koji je do tada bio poprilično neprimetan. Partizanu nije funkcionisala odbrana i primili su čak 30 poena za drugih 10 minuta. Monako tu ulazi u seriju uspeva da uđe poslednjih 20 sekundi poluvremena sa 9 poena viška. Na pauzu se otišlo sa 44:38 za domaće, pošto je Kevin Panter u svom stilu postigao trojku preko Dante Hola.

Treći period se igrao po sistemu koš za koš. Monako je vodio čitavim periodom između 4 i 8 razlike, a za goste odlično su igrali Frenk Kaminski i posebno Keevin Panter, koji je na kraju trećeg perioda imao na svom kontu 22 poena. Krajem četvrtine, Partizan je odigrao nekoliko dobrih odbrana i uspeli su da dođu do 2 poena minusa na 10 sekundi pre kraja. Ipak, penalima Majka Džejmsa, Monako odlazi na pauzu pred četvrti period sa 63:59.

Partizan je jako loše počeo četvrti period. Prvo su primili na startu 4 poena za manje od 30 sekundi preko Džordana Lojda, a u napadu nisu postigli koš više od 4 minuta. Domaći su trojkom uz faul Majka Džejmsa otišli prvi put na dvocifrenu prednost. Prvi koš crno-beli postižu preko Kaminskog koji uz faul postiže poena i u tom trenutku smanjuje na 74:64.

Posle penala Pantera, Partizan je prišao na minus 8, ali Monako pravi seriju 5:0, a naredna tri napada Partizan ne zna se koji posed Partizana je bio lošiji i tu je utakmica praktično rešena. Na kraju

Najefikasniji kod crno-belih ubedljivo je bio Kevin Panter sa 28 poena, a jedini koji je zaslužio prelaznu ocenu je Frenk Kaminski sa 17 poena.

Kod Monaka Džejms 19 poena, Žaite 14, Okobo 13.

Monaka sada ima skor 14-10, dok je Partizan na 12-12.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Embid nakon poraza pričao o Denveru: Pogledajte Jokića i Mareja

Košarkaš Filadelfije, Džoel Embid smatra da je kratko vreme koje je aktuelni tim Filadelfije proveo zajedno ključ ovogodišnjeg neuspeha. Oni...

POVEZANE OBJAVE