Obradović pred Virtus: Sa Monakom je razlika bila još i pristojna

Košarkaši Partizana igraju u petak meč protiv Virtusa u Bolonji od 20.30 časova.

Ekipa Luke Bankija je jedina uz Barselonu koja je uspela da slavi u Beogradu, a Partizan sada posle Monaka traži priliku za povratak u borbu za plej of.

Trener crno-belih Željko Obradović smatra da njegova ekipa mora da isprevi greške iz Monte Karla.

Probaćemo da odigramo na boljem nivou nego što je to bilo protiv Monaka. Pre svega mislim na zagrađivanje koša, jer je Monako dao veliki broj koševa posle ofanzivnih skokova, odnos osvojenih lopti bio je katastrofalan. Na ovom nivou Evrolige, kada vam protivnik uzme 20 lopti više, onda bi to prevedeno na košarkaški jezik trebalo da znači da je lako dobijena utakmica, što je i bilo. Na taj veliki i ogroman broj poseda koji su oni imali više od nas, razlika je bila još i pristojna. To su neke stvari na koje moramo da utičemo, uz veliki respekt prema Virtusu koji igra veoma dobro i odigrao je vrlo dobru utakmicu u Beogradu gde su nas pobedili, rekao je Obradović.

On je upitan kako se oseća što svi treneri u Evroligi imaju poseban motiv kada igraju protiv njega.

Ja to doživljavam otkako sam počeo da radim. Razumem da ljudi sebe motivišu na različite načine, stalno govorim da je minimum potrebno da imaš motivaciju kao protivnik. Moji motivi su uvek najviši, pred svaku utakmicu, počev od pripremnih susreta, do finala kojih sam vodio ne znam ni sam koliko. Uvek sam spreman na isti način, do poslednjeg detalja koji može da pomogne igračima da igraju bolje i eventualno pobede, završio je trofejni stručnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Marin: U derbijima smo pokazali da smo kvalitetniji

Tehnički direktor Zvezde, Marko Marin smatra da su crveno-beli zasluženo po sedmi put uzastopno osvojili Superligu. - Ponavljamo dobre rezultate,...

POVEZANE OBJAVE