Sferopulos pred Barselonu govorio o očekivanjima, formi Tobija i mogućem pojačanju: Igrači sada spremniji da slede plan i budu dosledni

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju sutra Barselonu od 20 časova u 24. kolu Evrolige. Utakmicu očekuju u odličnom raspoloženju, nakon pobeda nad Partizanom i Valensijom.

Svoja očekivanja izneo je trener Zvezde Janis Sferopulos.

Igramo protiv kvalitetnog protivnika, znamo koliko je Barselona opasna. Ima mnogo igrača koji igraju na visokom nivou i mogu da igraju veoma dobro. Zato moramo da budemo koncentrisani na naš plan, kako da im poremetimo organizaciju igre u napadu i odbrani i koristimo sve što nam ponude. Veoma je važno da im se suprostavimo kao timu, jer ako se fokusirate na dva ili tri igrača, neko drugi može da vas ubije, izjavio je Sferopulos, koji se prisetio i prethodne utakmice, kao i atmosfere koja je tada vladala u timu.

Imali smo nekoliko loših trenutaka koji su im omogućili da steknu dvocifrenu prednost. Ali posle toga smo se vratili dva puta, i bili smo u igri do poslednjih sekundi. Mislim da smo sada spremniji da sledimo plan i to je najvažnije. Ta utakmica je bila tokom mojih ranijih dana u Crvenoj zvezdi. Zato sada mislim da su naši igrači spremniji da slede plan i budu mnogo bolji i dosledniji u ovoj četrdesetominutnoj utakmici, smatra trener crveno-belih.

Ističe da se ne sme razmišlajti o plejofu unapred.

Mi ne razmišljamo o tome, to sam rekao mnogo puta, mi ne razmišljamo o plej-ofu, niti plej-inu. Želimo da se fokusiramo samo na sledeću utakmicu. Za nas je svaki meč kao da je finale i ključno je da igramo sa takvim mentalitetom, naglašava grčki strateg.

Posebno se osvrnuo na Majka Tobija, koji je odigrao dobro poslednje utakmice.

To je jako važno, da svi igrači budu spremni kad god su potrebni timu, da dođu i daju maksimim, kao što je Majk uradio prošlu utakmicu proti Valensije. Najvažnije je da igrač uvek bude spreman i odgovori pozivu tima. To je mentalitet koji igrači moraju da imaju. Bez obzira koliko ste vremena igrali prethodnu ili dve-tri poslednje utakmice, morate biti spremni za sledeću ili onu iza nje, ističe Sferopulos.

Naglašava da je i dalje otvoren za pojačanje ukoliko se pronađe adekvatno rešenje.

Ja sam ovo već mnogo puta rekao. Samo ako nađemo nekoga ko može da napravi razliku. Inače nećemo ići u to, poručio je trener Zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE