NAKON SMENE TRENERA: Efes prekinuo niz poraza protiv Milana, igrao Mirotić

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Olimpiju iz Milana sa 79-73, u utakmici 25. kola Evrolige.

Na taj način je novi trener Tomislav Mijatović debitovao pobedom nakon povratka na klupu turskog tima, u kom je nekada bio pomoćni trener, prekinuvši niz od tri uzastopna poraza, od čega dva u elitnom evropskom takmičenju.

Utakmica je tekla uz puno preokreta. Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu i u jednom trenutku vodili sa +13, ali je treći period pripao turskoj ekipi. Na kraju ovog dela imali su 14 poena prednosti, međutim ni tu nije bio kraj.

Serijom od 9-0 izjednačili su na 71-71 posle poena Šildsa na nešto manje od tri i po minuta do kraja utakmice. Međutim, nalet je odbio Vil Klajburn sa dve uzastopne trojke i njegov tim se radovao pobedi.

Najefikasniji na utakmici bio je Šejn Larkin sa 19 poena, čemu je dodao i 6 asistencija i 4 skoka, dok je nemački centar Tibor Plajs zabeležio 17 poena i 6 skokova.

U poraženom timu se najviše istakao Šejvon Šilds sa 17 poena, uz 7 skokova i 4 završna dodavanja, dok su Mekgruder i Fojtman upisali po 16 poena.

Na ovoj utakmici je igrao i Nikola Mirotić, koji se vratio posle dužeg odsustva zbog povrede i za nešto više od 15 minuta na terenu zabeležio 6 poena uz po jedan skok i asistenciju.

Oba tima su sada na skoru od 10 pobeda i 15 poraza, s tim da Olimpija zauzima 13. mesto, dok je Efes dve pozicije iza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE