STIGLI DVOCIFRENI MINUS: Dramatičan finiš, Lundberg presudio Partizanu!

Košarkaši Partizana izgubili su od Virtusa 88:84 na gostovanju u 25. kolu Evrolige. Vodili su u prvoj deonici. Potom imali dvocifren minus crno-beli. U poslednjoj četvrtini i +6 što su kasnije ispustili i upisali 13 ovosezonski poraz.

Crno-beli su meč počeli u petorci: Avramović, Smit, Ponitka,Smailagić i Kaboklo. Za domaćine krenuli su: Heket, Kordinije, Belineli, Šengelija i Danston.

Prve poene na meču postigao je bivši igrač Virtusa Smit. Posle minut je uzvratio Belineli. Prvi trojku na meču je ubacio Heket a odmah reagovao Avramović sa dve vezane. Crno-beli su tokom tog perioda bili u prednosti. Mini serijom 5:0 Virtus došao do +1 (17:16). Na kraju je bilo 19:19 uz po tri trojke na obe strane.

Miki i Panter poentirali su na početku drugog perioda. Virtus je uspeo da se odlepi na 28:23. Domaćin je u tom delu igre imao kontrolu. Na poluvreme su otišli sa +4 (35:31).

Belineli je imao 8 poena. Isto koliko i Panter. Virtus je imao bolje procente šuta, naročito za dva poena.

Drugo poluvreme je trojkom otvorio Kordinije. Partizan je minut bio bez kopa dok nije poentirao Smailagić. Virtus je držao minimalnu prednost u želji da se odlepi. Italijan je poenima doveo svoj tim do 49:41. Seriju nastavio Danston i doneo domaćinu +10 (51:41) na polovini treće deonice. Partizan je to stigao pri kraju i serijom 6:0 imao – 4 (62:58) pred poslednju četvrtinu.

Doužer je pogodio na početku 4/4 prvi koš. Partizan je otvorio mini serijom 4:0 za izjednačenje. Virtus je dao poen tek posle dva minuta preko Danstona. Trojkom Nanelija su crno beli poveli prvi put posle prve četvrtine. Imali su i +5 (75:70) na 4 minuta do kraja utakmice. Zahvaljujući šest vezanih poena Nanelija. Kordinije i Lundberg smanjili su samo na posed zaostatka dva minuta pre kraja (75:77). Sa 79:79 se ušlo u dramatični poslednji minut utalmice.

Smailagić je pogodio oba bacanja. U sledećem napadu Ife Lundberg trojku a Abas potvrdio trijumf sa bacanja i dvojkom. Panter je trojkom samo postavio konačan rezultat.

Najbolji u timu Virtusa bio je upravo Lundberg sa 20 poena uz 18 Belinelija.

Kod ekipe Partizana Panter je imao 22 koša a Naneli 18 poena.

U narednoj rundi Evrolige, Partizan dočekuje Bajern. Virtus je domaćin Monaku.

Virtus-Partizan 88:84 (19:19,16:12,27:27,26:26)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MITROVIĆ SE VRATIO NA TEREN: Srbin imao sukob sa navijačima velikog rivala (VIDEO)

Fudbaleri Al Hilala su u polufinalu Kupa Kralja Saudijske Arabije pobedili pre dva dana Al Itihad. Slavili su sa 2:1. Vodili...

POVEZANE OBJAVE