Žalgiris nastavlja da blista nakon poraza od Partizana, pao je i PAO, Nan i Evans zatrpali koševe

Košarkaši Žalgirisa savladali su u Kaunasu Panatinaikos sa 80-68, u 25. kolu Evrolige.

Tako je litvanski tim nastavio sa odličnim igrama nakon poraza od Partizana, pošto je prethodno ove nedelje “ponizio” Efes pobedom od 96-70, što je prouzrokovalo i smenu trenera u turskom klubu.

Prvo poluvreme bilo je potpuno neizvesno i timovi su se smenjivali u vođstvu uz malu razliku, ali je tokom čitavog drugog poluvremena domaćin vodio i zasluženo slavio.

Kada su stigli do prve dvocifrene prednosti u poslednjoj četvrtini (najviše +13) nisu dozvolili da je ispuste, pa je tim Ergina Atamana najviše uspeo da smanji zaostatak na -7 u završnici, ali ne zadugo pošto je do kraja usledila serija 6-1 i ubedljiva pobeda.

Pravi šuterski obračun imali su Kendrik Nan na jednoj i Kinan Evan na drugoj strani. Nan je na kraju ubacio 26 poena, uz 3 skoka i 4 asistencije, šutirajući trojke 5/7, ali uzalud.

Evans je postigao 24 poena za pobedničku ekipu, uz šut za tri 4/5 i za dva poena 5/6, a svom učinku je dodao i 5 asistencija i 3 skoka. Birutis je kod pobednika imao 12, a Šmits i Ulanovas po 10 poena.

U poraženom timu su pored Nana jedini dvocifren učinak imali Marijuš Grigonis, koji je ubacio 15 poena uz po 2 skoka i asistencije, dok je Matijas Lesor sakupio 14 poena, 7 skokova i 2 završna dodavanja.

Žalgiris je sa skorom od 10 pobeda i 15 poraza trenutno na 14. mestu tabele, dok Panatinaikos zauzima peto mesto sa obrnutim učinkom od 15 pobeda i 10 izgubljenih utakmica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE