PAKLENA KONKURENCIJA: Košarkašice kreću u borbu za Olimpijske igre, poznat spisak!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije od 8. do 11. februara u brazilskom Belemu igra kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre, koje će se ove godine održati u Parizu.

Naša reprezentacija danas putuje preko Lisabona, a potrebno je da u konkurenciji domaćina, Nemačke i Australije zauzme jedno od prva tri mesta.

Plasman na najeveće sportsko takmičenje pokušaće da izbore sledeće košarkašice: Ivon Anderson, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Nevena Rosić, Kristina Topuzović, Saša Čađo, Jovana Nogić, Ivana Raca, Dragana Stanković i Anđela Dugalić, s tim da će se u Lisabonu priključiti Stanković, Raca i Nogić, a u Brazilu Anđela Dugalić, koja igra na koledžu u Americi.

Očekivanja je iznela selektorka naše reprezentacije Marina Maljković.

Poslednje od svih timova učesnika stižemo u Brazil. Još uvek se skupljamo svuda po svetu, jer pojedine reprezentativke imaju klupske obaveze i ovog vikenda. Imaćemo svega dva zajednička treninga pred prvu utakmicu, za razliku od naših protivnika poput Australije i Brazila koji su već mesec dana na pripremama i Nemačke, koja će imati dobrih deset dana priprema. Ovo je nikada izazovnija situacija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Naše devojke su dovoljno pametne, dovoljno su željne i znaju šta mogu da dobiju u Brazilu. Uvek smo se skupljale u svim čudnim i teškim situacijama, tako da očekujemo da će i ovoga puta snaga naše grupe nađačati sve izazove, izjavila je Maljkovićeva.

Konkurencija je paklena.

Sve tri ekipe sa kojima ćemo se boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu su izuzetno teške. To je najbolje što ženska košarka u svetu nudi. Australija je velika klasa, Brazil je s razlogom postavljen za organizatora turnira, zato što su konačno napravili jedan jako dobar, visok i atletski sposoban tim sa velikom dominacijom na centarskoj poziciji. Nemačka je na ekipu sa Evrobasketa iz Slovenije dovela sestre Sabali koje dobro poznajemo, tako da nas čeka težak zadatak, smatra selektorka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE