ŠOK U ARENI: Split savladao Partizan!

Košarkaši Partizana poraženi su u ABA ligi od Splita kao domaćini 67:74 . Željko Obradović je odmarao za ovaj meč Kevina Pantera i Pi Džej Dožira, ali retko ko je mogao da očekuje ovakav ishod.

Partizan je ušao u sporom ritmu u meč i nisu uspevali da nametnu kvalitet, koji nesumljivo poseduju, u odnosu na goste.

U prvoj četvrtini igralo se izjednačeno i domaći su imali minimalno vođstvo 19:17 posle 10 minuta.

U drugom periodu, Splićani na krilima Salivena i Kučića, kji su odlično šutirali za tri poena uspevaju da naprave čak 14 poena plusa na poluvremenu – 30:44.

Očekivalo, kako je to često bilo ove sezone, da će Partizan u trećem periodu ući sa većom energijom, međutim Split je čak uspeo da prednost uveća na preko 20 poena sredinom trećeg perioda. U drugom delu crno-beli su uspeli da smanje razliku preko Kabokla, pa je ostalo 14 razlike i posle 30 minuta.

U četvrtom periodu se činilo da će Partizan uspeti da napravi preokret pošto je spustio na 9 razlike i imao je dva napada da spusti razliku još više, ali onda su Splićani preko Šortera uspeli da ponovo podignu razliku na 15 poena na 4 minuta pre kraja.

Igrali su gosti vrlo pametno i nisu ulazili u paniku. Dugim napadima su trošili vreme, a kada su u poslednjim sekundama postizali poene to je “bolelo” crno-bele.

Partizan se nije predavao i uspeo je u završnici brzim poenima da dođe do jednocifrenog minusa posle trojke Anđušića (65:72). Međutim, ni tada nije se moglo više od toga i meč se završio 67:74.

U Partizanu jedini dvocifren je bio Džejms Naneli sa 10 poena. Kod Splita Šorter 18, Saliven 15.

Crno-beli sad imaju skor 13-6, dok je Split na 9-10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legenda Partizana jasna: Duljaj treba da ostane

Da li će Igor Duljaj ostati trener fudbalera Partizana, biće poznato nakon vanredne sednice Upravnog odbora kluba iz Humske. Partizan...

POVEZANE OBJAVE