SUNOVRAT KLUBA: Bivši centar Zvezde napustio finalistu francuskog prvenstva

Nekadašnji centar Crvene zvezde Alen Omić napustio je Pariz Levalou, prošlogodišnjeg finalistu francuskog prvenstva, posle samo četiri meseca u klubu.

Nekadašnji slovenački reprezentativac bio je najkorisniji igrač prvenstva sa prosečnim indeksom korisnosti 21,4, zahvaljujući tome što je beležio dabl-dabl učinak po utakmici sa 15,6 poena i 10,1 skokova (najbolji skakač lige).

Ipak, rezultati kluba nimalo nisu pratili njegov individualni učinak, pošto je tim do sada zabeležio samo tri pobede uz 19 poraza i zauzima začelje tabele!

U ovaj klub su prethodne sezone bile uprte oči čitavog košarkaškog sveta, jer je u njemu nastupao Viktor Vembanjama, koji je potom izabran kao prvi pik na Draftu i sada pruža odlične partije za San Antonio Sparse u NBA ligi.

Za to vreme, klub je zaboravljen, a nakon vunderkinda su otišli još mnogi igrači, između ostalih i bivši košarkaš Partizana Amar Gegić, koji je letos stigao iz gradskog rivala Pariza.

Podsetimo, ovaj klub je u polufinalu plejofa prošle godine, sa Vembanjamom u ekipi, izbacio francuskog predstavnika u Evroligi Asvel, a finalne utakmice su kao domaćini igrali na stadionu “Filip Šatrije”, centralnom terenu Rolan Garosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE