PIKSI NAKON ŽREBA: Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat

Fudbaleri Srbije saznali su rivale u novom ciklusu Lige nacija.

U grupi smo sa: Španijom, Danskom i Švajcarskom. Švajcarci su nam stari dužnici a sa Danskom ćemo ukrstiti koplja i u Nemačkoj. Od 2012. godine nismo igrali sa Španijom. Ispred njih smo 2005. prošli grupu i otišli na SP.

Ishod žrebanja komentarisao je selektor Dragan Stojković:

Prvi utisci su da je grupa izuzetno teška, ali znali smo da ko god da je bio, to je ono što smo i očekivali, jer pričamo o elitnoj diviziji Lige nacija. Zahvaljujući našim dobrim rezultatima u prethodnom periodu, napravili smo zaista veliki rezultat i plasirali se u grupu A, praktično među 16 najboljih selekcija u Evropi. To smo želeli, to smo hteli, to smo i dobili. Grupa je teška, kao i ostale. Danska je rival koji nas čeka na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, sa Švajcarskom smo već igrali, Španija je možda i favorit grupe, ali i ostale dve ekipe su veoma kvalitetne. Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat, nećemo se predavati. Ali idemo redom, polako, ovo su neki prvi utisci, tako da sam zadovoljan žrebom. Kada dođe vreme, a to je tamo u septembru, mislim da će ljubitelji fudbala u Srbiji moći da uživaju u tim utakmicama, rekao je on.

Dve prvoplasirane ekipe idu u četvrtfinale. Treći igraju baraž sa drugoplasiranim iz B divizije. Poslednji tim u grupi A lige, automatski ispada rang niže u B diviziju.

Foto: Printskrin/ FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEFINITIVNO PRELOMIO: Stojaković pronašao gde će nastaviti razvoj!

Mladi košarkaš Andrej Stojaković, sin čuvenog reprezentativca Predraga promenio je koledž ove godine. Odustao je od igranja za Stenford. Dovodio se...

POVEZANE OBJAVE