Željko iskreno: Ozbiljno ću da razmislim šta da uradim

Košarkaši Partizana su poraženi od Bajerna, presudila je šokantna trojka Fransiska u poslednjim sekundama utakmice. Nakom meča, trener crno-belih, Željko Obradović je izneo utiske.

Mislim da smo imali sve u našim rukama i da je bilo veoma lako da se dobije utakmica. Tako smo i u Bolonji zahvaljujući našim greškama izgubili. Nemoguće je da se ovakva utakmica izgubi kad samo sa jednom normalnom kontrolom utakmice možeš da dođeš do pobede, rekao je Obradović na početku konferencije za medije i dodao:

Neka bude i ovaj poraz na mene, nemam nikakav problem. Ne želim da svaljujem krivicu na igrače, kao i protiv Splita. Kad je ekipa u ovakvom momentumu, zna se ko je kriv.

Odbranom nije toliko nezadovoljan, iako taj poslednji napad nije odbranjen.

– Branili smo se i ako se vidi broj poena koji smo primili, nije to bilo toliko loše. Zbog čega je Smailagić pravio faul u bonusu u onoj situaciji, za slobodna bacanja. Imao je Francisko i šut za tri poena, kad smo imali jedan timski faul. Je li ovaj posldnji koš važniji od tog?

Kako dalje?

– Jasno je da ako izgubimo pet utakmica, da je kriza u pitanju. U svim utakmicama smo bili tu negde. Kao trener i stručni štab se trudimo maksimalno što možemo i dolazimo u situaciju da se pitam šta mogu još da uradim.Posle Splita smo pričali, ponavljali, analizirali… Kako dalje, dokle…? To su pitanja koja ću sebi postavljati, jer očigledno da neke stvari apsolutno nisu dobre, rekao je Obradović, a zatim dodao:

I ja ću ozbiljno da razmišljam šta da uradim. Razgovaraću sa ljudima iz stručnog štaba da vidimo šta nam je činiti.Imamo utakmicu u Laktašima i posle toga je Kup. U ovom trenutku ne mogu ništa da vam odgovorim’.

Poslednji šut Pantera? Lopta je izašla iz koša, a Kaboklo ju je dirao.

– Uvek sam govorio da lopta u prvom minutu ima istu važnost kao i u poslednjem. Možda je mogao da uđe i Panterov poslednji šut. Neko će da priča zašto je Bruno dirao loptu, al dečko je imao želju da ide na skok u napadu, ali problem je bio prethodni napad, kada nismo iskoristili Kaminskog na Edvardsu gde je razlika od bar 30 centimetara.

Jesmo li analizirali, pričali? Jesmo. Hajde da vidimo šta još treba.

– Pohvalio bih navijače, jedino mi se nije svidelo što su bacali papire na parket, za tim nije bilo potrebe. Nažalost, ni ta energija koju nam daju je bila nedovoljna ovog puta, zaključio je trofejni trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE