Čukarički doveo još jednog igrača iz MLS

Fudbaleri Čukaričkog se pripremaju za nastavak takmičenja u Super ligi Srbije, a uprava je dovela još jednog igrača.

U pitanju je štoper Koruho Brikola Guzman. Radi se o Urugvajcu, rođenom 2. avgusta 1996. godine.

Ponikao je u najpoznatijem urugvajskom timu Nasionalu, za koji je odigrao 108 utakmica, postigao je četiri gola. Dva puta je sa Nasionalom bio šampion Urugvaja, dva puta je osvajao i Super Kup ove zemlje.

Početkom 2022. godine Guzman je potpisao za MLS ligaša, ekipu Šarlota, za koju je odigrao 32 utakmice, postigao je i jedan gol, čak je bio i kapiten tima u nekoliko navrata.

– Veoma sam srećan što sam ovde. Stigao sam pre tri dana, imao sam malo vremena da vidim Beograd, zaista mi se sviđa. Dosta vremena sam provodio upravo u mom novom klubu, prvi utisak je da su svi ljubazni i da su svi želeli da pomognu, već od starta sam odlično prihvaćen. Jedva čekam da počnem sa treninzima, nadam se da ću što pre biti na terenu i da ću moći da pomognem ekipi, kazao je Guzman.

Urugvajski štoper je od bivših saigrača saznao osnovne stvari o Čukaričkom i srpskom fudbalu.

S obzirom na to da dolazim iz Šarlota, čuo sam dosta toga o mom novom timu. Pričao sam i sa Vinisijusom Melom, Brazilcem koji je takođe stigao iz Šarlota pre desetak dana, ali i sa Nikolom Petkovićem, koji je upravo iz Čukaričkog prešao u Šarlot. Igrao je za Kraun Legasi, razvojni tim, sada je potpuno spreman za nastup u MLS ligi, želim mu mnogo sreće.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OGLASILI SE CRNO-BELI: Omladinci Zvezde i Partizana na humanitarnom događaju

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su ovog proleća dva večita derbija. U polufinalu Kupa i u prvenstvu. Međutim, sada...

POVEZANE OBJAVE