Hanga o novom pojačanju Zvezde: Garantujem za Tompkinsa!

U okviru 26.kola Evrolige,košarkaši Zvezde dočekuju Žalgiris u Areni. Očekivanja je izneo Adam Hanga.

– Mislim da su se i pre nego što su promenili trenera uvek dobro takmičili. Nikada nisu izgubili sa velikom razlikom u poenima. Svake sezone, to je tim koji uvek iznenadi velike timove nekim pobedama. Dakle, to je jako težak protivnik. Oni su jako fizički. Nemaju superzvezde, recimo. Ali su jako dobra ekipa. Već su dugo zajedno. Poznaju se i veoma su iskusni igrači, rekao je Adam Hanga za Meridian sport.

Protiv Žalgirisa, prethodna dva susreta u Evroligi su imala bolan epilog po crveno-bele. Poslednji duel u Kaunasu je bio traumatičan.

– Prethodna utakmica sa ove distance izgleda veoma daleko. Promenili su trenera, promenili igrače… Isto se nama desilo, tako da će biti potpuno drugačija utakmica. Od kada je promenio trenera, Žalgiris igra zaista dobru košarku i trenutno se nalazi u dobrom naletu. Očekujem tešku utakmicu, i znam da stalno govorimo, ali svaka utakmica u Evroligi je za nas finale, pogotovo duel sa Žalgirisom koji ima identičan skor. Ako pobedimo, a pritom budemo imali bolju koš razliku – vredeće duplo.

Crvena zvezda Meridianbet je završila pojačanje. Trej Tompkins je stavio paraf na kratkoročan ugovor sa srpskim klubom, što posebno raduje Hangu, jer je sa američkim košarkašem igrao zajedno u Realu.

– Pričao sam sa njim pre nego što je potpisao. Imamo jako dobar odnos. Igrali smo zajedno u Madridu. Osvojili smo neke stvari zajedno. On je čovek koji je pobeđivao na svim nivoima. Veoma je iskusan momak. Želi da što pre zaigra. Mnogo sam pričao sa njim i mogu da garantujem da je spreman da zaigra. Rekao mi je da u ovom trenutku karijere hoće samo da uživa u poslednjih nekoliko godina, i samo da igra. Zbog ove prilike u Zvezdi je veoma srećan. Jedva čeka da počne da radi sa nama. Nisam sasvim sigurno kad će stići, ali oporavlja se, vežba… Mislim da je sada u Madridu, zaključio je Hanga za Meridian sport.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi Beograd ubedljivom igrom poveo u plej-of seriji

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Šabac sa 14:6 i tako poveli u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije sa 1-0. Novobeograđani...

POVEZANE OBJAVE