Zvezda poražena od Žalgirisa u dramatičnoj završnici, nestvaran dabl-dabl Jaga nije nagrađen

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom parketu od Žalgirisa sa 93-91, u veoma neizvesnoj utakmici 26. kola Evrolige.

Crveno-beli su gubili najvećim delom prve četvrtine, ali ne osetnijom razlikom. Litvanci su najviše uspeli da steknu +6 posle trojke Lekavičijusa nakon nešto više od šest minuta igre.

Tada je usledilo pet vezanih poena domaćih, pa je posle trojke Mitrovića Zvezda gubila sa samo pola koša – 17:16. Gedraitis je ipak prekinuo niz i Žalgiris nije ispustio prednost sve do samog kraja prvog dela, kada je vodio sa 23-22 nakon poena Luke Mitrovića.

Do prve prednosti nakon dužeg vremena srpski tim dolazi odmah na početku drugog perioda poenima Smarta za 24-23. Žalgiris se trojkom Edmonda Samnera odvojio na 29-26 i održavao prednost neko vreme, dok Smart nije ubacio trojku i vezao pet svojih poena za 33-31 u korist Zvezde.

Nakon toga se vodila potpuno ravnopravna borba i timovo su se smenjivali u prednosti od po pola koša, do bi se gosti na minut i po do kraja poluvremena odlepili na 41-37 trojkom Dimše.

Ipak, do odlaska na veliku pauzu tim Janisa Sferopulosa je bio bolji i ubacio čak osam poena, dozvolivši protivniku upola manje, pa je na polovini utakmice bilo nerešeno – 45:45. Posebno su se u završnici ovog dela istakli Nedović i Jago sa pogođenim trojkama.

U sličnom ritmu se nastavilo i u trećoj deonici i duel je tekao poprilično ujednačeno. Trojkom Evansa Žalgiris se prvi malo odvojio i poveo sa 51-47, ali je odmah usledio preokret kada je Luka Mitrović vezao četiri poena. Potom je Ulanovas pogodio za +6 (59-53) što je najveća razlika dostignuta u dotadašnjem delu utakmice.

Zvezda je ponovo preuzela vođstvo nakon dve vezane trojke, prvo Gedraitisa a potom i Jaga, kada je povela sa 65-63. Ipak, do kraja ovog dela košarkaši Žalgirisa vezali su pet poena i vodili sa 68-65.

Zvezda je bolje ušla u odlučujući period serijom od 7-0 kojom je povela sa 72-68, nakon pravog poster zakucavanja i ubačenog dodatnog bacanja Gilespija. Usledio je tajmaut gostujućeg trenera Trinkijerija, koji je odmah urodio plodom jer je usledilo izjednačenje.

Posle promašenih bacanj Gilespija serija gostiju je nastavljena pa su poveli sa 75-72 nakon bacanja zbog dosuđene tehničke greške, a trojkom Evansa poveli su nešto kasnije sa 80-76.

Borba se nastavila i domaći su poravnali rezultat poenima Gedraitisa, ali je Dimša na suprotnoj strani odgovorio ubačenom trojkom. Ušlo se potom u ritam postizanja poena za poenom. Kulminacija je usledia u poslednjem minutu, kada je Nedović poentirao iz prodora i smanjio na samo poen zaostatka.

Na 20 sekundi do kraja Jagu je pri rezultatu 90-89 u korist Žalgirisa dosuđen nameran faul kada je želeo da preseče kontru. Na kraju Bolomboj nije stigao na vreme da uputi šut za izjednačenje, koji je svakako promašio.

Najefikasniji na utakmici bio je Kinan Evans sa 25 poena, dodavši i 6 asistencija, dok je Šmits ubacio 13.

U poraženoj ekipi Jago Dos Santos sakupio je neverovatan dabl-dabl učinak od 21 poena i 14 asistencija, dok su Mitrović i Nedović upisali po 15 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE