Evroliga se oglasila povodom Evansovog gaženja linije

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sinoć u veoma neizvesnoj utakmici protiv Žalgirisa, a presudna je bila sporna sudijska odluka.

Naime, jedan od najboljih igrača gostujućeg tima Kinan Evans mogao je da izgubi loptu, a tom prilikom je možda i zgazio liniju koja određuje polovinu terena.

Ovim povodom se oglasila i Evroliga, koja je istakla da nije moguće utvrditi ispravnost.

Na 21,1 sekund do kraja meča, Dovidas Giedraitis dodaje loptu iz prednjeg polja Žalgirisa Kaunasa do Kinana Evansa. Kinan Evans prima loptu i dodaje je Tomasu Dimši nad kojim je napravljena lična greška. Sudije su utvrdile da Kinan Evans nije stao na liniju sredine terena tokom svog poseda, tako da nije dosuđen prekršaj ‘preko pola’.

Odeljenje za košarkaško suđenje Evrolige je pregledalo više dostupnih uglova kamere u igri i nije pronašlo nijedan jasan i ubedljiv vizuelni dokaz da je Kinan Evans stao na liniju sredine terena, pa je utvrđeno da je sudijska postava napravila ispravnu odluku, navodi se u saopštenju Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE