FMP propustio šansu u Ljubljani: Nova blistava partija Rebeca, dabl-dabl bivših Zvezdinih košarkaša

Košarkaši FMP-a poraženi su u Ljubljani od Cedevita Olimpije sa 82-74 na startu 20. kola regionalne ABA lige.

Bio je učesnik Evrokupa većim delom utakmice u prednosti, ali su Panteri uvek uspevali da je sustignu, međutim, nisu imali snage i da odvedu duel na svoju stranu.

U uvodnoj fazi drugog poluvremena domaćin je čak dostigao i 16 poena prednosti, ali se srpski tim vratio i na kraju trećeg perioda ima samo 3 poena manjka (58-55).

Čak je uspeo tim iz Železnika i da dođe do preokreta u poslednjoj deonici i povede sa 68-67, ali su ostali bez koncentracije kako bi ostvarili veliku pobedu, čemu nije doprineo ni promašeni zicer Stepanovića u završnici posle odličnog dodavanja Rebeca.

Tako nije nagrađena još jedna blistava partija slovenačkog pleja iz redova FMP-a, koji je ovog puta ubacio 21 poen, uz 6 asistencija i 4 skoka. Šaranović (4 skoka) i Stojanović (6 skokova, 4 asistencije) su takođe bili dvocifreni sa po 10 poena.

U pobedničkoj ekipi najviše su se istakli nekadašnji košarkaši Zvezde Jaka Blažič i Alen Omić, koji su upisali dabl-dabl učinke. Blažič je sakupio 15 poena, 10 skokova i 4 završna dodavanja, a povratnik Omić 11 poena, 10 skokova i za centra sjajne 4 asistencije.

Slovenački tim je tako sačuvao drugo mesto sa 14 pobeda i 6 poraza, dok je FMP sada na jedanaestoj poziciji sa učinkom 6/14.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legenda Partizana jasna: Duljaj treba da ostane

Da li će Igor Duljaj ostati trener fudbalera Partizana, biće poznato nakon vanredne sednice Upravnog odbora kluba iz Humske. Partizan...

POVEZANE OBJAVE