TERZIĆ NA SKUPŠTINI: Budžet je osam puta veći nego kad smo došli u klub

Fudbalere Crvene zvezde danas očekuje duel sa Voždovcem na otvaranju prolećnog dela sezone.

Pre utakmice, u sednici iza zatvorenih vrata održana je redovna skupština kluba.

Prisutnima se prvo obratio generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Najveće merilo našeg rada je kontinuitet dobrih rezultata koje Zvezda kao klub ima. Ono u šta sam siguran je da će Crvena zvezda i ove sezone biti šampion, što će biti osma titula u poslednjih 10 godina, od čega sedma u nizu, čime ćemo postaviti rekord srpskog fudbala po broju osvojenih prvenstava zaredom. Siguran sam u to i da ćemo naredne sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, što će biti osma godina zaredom da to činimo, ali naglašavam da ćemo tim formirati prema zahtevima Lige šampiona. Zvezda će napraviti kostur tima za Ligu šampiona i pripremati se za najelitnije klupsko takmičenje na svetu, koje smo i ove sezone igrali, rekao je on.

Iz tog razloga je došlo do razlaza sa trenerom od koga smo u rezultatskom smislu očekivali mnogo više. Doveden je Vladan Milojević. Smatramo da potencijal ovog tima nije u potpunosti iskorišćen i da je ekipa u domaćem prvenstvu igrala daleko ispod svih očekivanja, naveo je Terzić.

Govorio je i o afirmaciji mladih igrača:

Afirmisali smo i mlade igrače na velikoj sceni, pa su Nedeljković, Mijatović Lučić, Stamenić i Điga dobili sansu da nastupaju u Ligi šampiona. Očekujemo u narednom periodu punu afirmaciju Sremcčvića, Šljivića, Kneževića, Radojevića, Mimovića, Maksimovića i ostalih naših bisera koji su već priključeni prvom timu. Takođe, o ovome govori i tržište koje je prepoznalo kvalitet našeg kluba i mladih talenata naše Omladinske škole tokom zimskog prelaznog roka, dodaje čelnik crveno-belih.

Na kraju on je zaključio:

Crvena zvezda finansijski stabilno posluje i to je ono na šta smo takođe ponosni. U 2023. godini smo ostvarili prihod od preko 60 miliona evra, pozitivno ćemo završiti godinu uz profit koji ćemo objaviti kada naše službe završe sva knjiženja i obračune. Napravili smo od Crvene zvezde sistem koji je samoodrživ, pre svega zahvaljujući konstantnom razvoju i hrabrim investicijama. Imamo veliku tržišnu vrednost u igračima koja se povećala nakon nastupa u Ligi šampiona. Naš veliki kapital je i UEFA koeficijent koji smo zaradili rezultatima na terenu. Rizik koji smo do sada preuzimali se isplatio. Dug Crvene zvezde je u ovom trenutku daleko ispod nivoa našeg godišnjeg prihoda. Danas je budžet Zvezde veći osam puta u odnosu na 2014. godinu kada smo došli u klub, kaže Terzić-.

Zvezda danas od 16:30 na prolećnoj premijeri čeka Voždovac. Ulaz je besplatan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bolonja kiksnula u borbi za Ligu šampiona, Salemakers neverovatnim golom spasao bod (VIDEO)

Fudbaleri Bolonje remizirali su na svom terenu protiv Udinezea, pošto je utakmica završena rezultatom 1-1. Tako je ovogodišnja senzacija...

POVEZANE OBJAVE