ABA LIGA: Mega stotkom ostavila Mornar na dnu

Košaraši Mege pobedili su Mornar sa 101:87 u 20. kolu ABA lige. Uspeli su da upišu 10 trijumf u sezoni, iako je protivnik imao periode dobre igre. Definitivno rešili pitanje pobednika u poslednjoj deonici.

Na isteku prva tri minuta igre su Barani imali +6 (4:10). Mega je vratila egal sredinom početne četvrtine. Tako je ostalo do kraja u veoma efikasnom ritmu na obe strane. Gosti su vodili +1 (26:27).

Mornar je tokom druge četvrtine držao kakav takav plus. I ovaj deo susreta prošao je u rezultatskoj klackalici. Do poluvremena je Mega povela 50:48 i otišla na pauzu sa tih +2. Andrija Jelavić imao je 11 poena. U Mornaru Veders 14 koševa nakon prvih 20 minuta meča.

Tokom treće četvrtine Mega je vodila. Stekla maksimalnih +7 pred poslednju četvrtinu 72:65. Igrači Marka Baraća držali su taj skor i tokom poslednje četvrtine. Tada su imali 4 mini serije kojom su otišli na nedostižnu razliku i maksimalnih +16.

Najbolji kod pobednika bio je Plavšić sa 18 poena. Miljenović je dodao 16 koševa.

U timu iz Bara, ni 29 poena raspucanog Vedersa nije bilo dovoljno. Srpski tim ima i dalje šanse za plej-of. barani vode grčevitu borbu za opstanak sa Krkom i imaju isti broj pobeda, ali lošiji međusobni skor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sastavi: Nađ odmah napravio promene!

Fudbalski klub Partizan danas prvi put nastupa pod vođstvom novog šefa struke Alberta Nađa. Rival mu je Vojvodina u derbiju...

POVEZANE OBJAVE