ABA: Zvezda ubedljivo savlada Zadar

U okviru 20. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde su na svom parketu savladali Zadar rezultatom 93:54.

Zvezda je odlično ušla u meč na krilima odličnog Jaga. Brazilski košarkaš je u kratkom periodu postigao dve trojke, pa je Zvezda vodila sa 17:5, dok je u ekipi Zadra jedini bio raspoložen Božić. Crveno-beli su igrali sve bolje i bolje u prvoj deonici, i na kraju posle prvih 10 minuta rezultat je bio 31:12.

Kako je Zvezda igrala u prvoj deonici, tako je nastavila i u drugoj četvrtini. Zadar nije mogao da se vrati u igru pa se Zvezdina prednost sve više i više povećavala. Posle prvih dvadeset minuta bilo je 53:20, a svi košarkaši Zvezde su se upisali u listu strelaca.

Crveno-beli su spustili gas posle +42 na startu treće deonice, a Zadar je uspeo da serijom 11:0 donekle i svede razliku na manje potresnu po njih. Do kraja utakmice Zvezda je rutinski održavala prednost i zasluženo slavila.

Kod Zvezde najbolji je bio Smart sa 15, Jago 13, Bolomboj 11, Mitrović 10 i Lazarević po 10, Davidovac i Nedović po 8 poena. Kod Zadra najbolji je bio Božić sa 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE