PARTIZAN KONAČNO POBEDIO: Revanš Igokei sa kamatom uz 46 poena razlike!

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u gostima veoma ubedljivo sa 98-52, u utakmici 20. kola regionalne ABA lige, tako se revanširavši za poraz u Beogradu u prvom delu sezone.

Na ovaj način je konačno prekinuta serija od pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima crno-belih.

Partizan je gotovo sve vreme u prvoj četvrtini vodio, a najviše je imao 8 poena prednosti kada je Jaramaz u poslednjem minutu ovog dela pogodio trojku za 23-15.

Međutim, do isteka ovog dela domaći košarkaši su uspeli da ubace dve trojke, što je pošlo za rukom Kondiću i Gagiju Milosavljeviću, nekadašnjem kapitenu crno-belih, pa su na kraju perioda gubili samo sa 23-21.

Karmajkl je ubačenim bacanjima odmah izjednačio na pčetku drugog dela, ali je usledila serija Partizana od 10-0 kada su dostigli prvu dvocifrenu razliku i poveli sa 35-25 nakon ubačenih bacanja Smita.

Malo po malo do kraja poluvremena razlika je uvećana na +16, pa je na polovini utakmice srpski tim vodio sa 49-33 nakon niza ubačenih slobodnih bacanja.

Balša Koprivica je sa dva ubačena bacanja na početku drugog poluvremena doneo novu najveću prendost od +18 (51-33), a nakon tri minuta igre Ponitka je ubacio trojku za +22 (60-38), kada više nije bilo povratka za domaći tim.

Do kraja se samo postavljalo pitanje krajnje razlike, koja je dostigla neverovatnih 46 poena!

Na kraju je najefikasniji u pobedi bio Mateuš Ponitka sa 16 poena, dodavši i 3 skoka i 2 asistencije. Bruno Kaboklo ubacio je 14 poena, a Balša Koprivica jedan manje, ali mu je falio samo skok za dabl-dabl učinak.

U poraženom sastavu je jedini dvocifren učinak imao Edin Atić sa 10 poena, dodavši svom učinku i 3 skoka i 2 asistencije.

Partizan je treći na tabeli sa učinkom od 14 pobeda i 6 poraza, dok je Igokea dva mesta iza sa 11 pobeda i 9 poraza,

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPLET BLIZU: Milan doneo neplaniranu odluku o ostanku Jovića!

Srpski fudbaler Luka Jović konačno je u toku ove sezone pronašao formu u Milanu. On je zvanično na pozajmici...

POVEZANE OBJAVE