“Poslednji hrvatski plej” završio karijeru!

Dugogodišnji hrvatski reprezentativac Roko Leni Ukić odlučio je da stavi tačkiu na svoju dugogodišnju košarkašku karijeru u 39. godini, saopštio je Kk Split, poslednjii njegov klub.

On je tako završio tamo gde je i počeo profesionalnu karijeru 2000. godine. Prethodno je na istom mestu krenuo da trenira 1992. godine, u vreme najslavnijih dana kluba, koji je malo pre toga bio trostruki uzastopni prvak Evrope.

Ostaće upamćen kao “poslednji plejmejker Hrvatske” pošto je igrač koji predstavlja pravu jedinicu koje nema više ni na vidiku.

Ukić je odigrao devet sezona u Evroligi, u kojima je nastupao za Baskoniju, Barsleonu, Lotomatiku iz Rima, Fenerbahče, Panatinaikos i Cedevitu, odigravši ukupno 154 utakmice.

Igrao je i u NBA ligi, gde je od 2008. do 2010. godine nastupio na 85 utakmica u dresovima Toronto Reptorsa i Milvoki Baksa.

Za reprezentaciju je igrao na šest Evropskih prvenstava, Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu i Mundobasketu 2014. godine, ali bez ijedne medalje, pošto naše komšije nisu dolazile do postolja još od famozne 1995. godine kada su sišli sa istog.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE