Zvezda ponosna na Krasoa i Hvanga

Fudbalski klub Crvena zvezda izrazio je ponos i zadovoljstvo učinkom svojih internacionalcima iz Afrike i Azije.

Napadač crveno-belih Žan-Filip Kraso je sa reprezentacijom Obale Slonovače osvojio Kup afričkih nacija, dok je iz Južne Koreje In-bom Hvang izabran u idealni tim Kupa Azije.

Nema sumnje da je Kraso bio važan šraf reprezentacije Obale Slonovače, s obzirom da je nastupio na šest od ukupno sedam mečeva koliko se igralo, te da je taj jedan koji je preskočio, to učinio zbog blaže povrede. Odigrao je 247 minuta i upisao se u strelce protiv Gvineje Bisao, u prvom meču grupne faze. U finalu je zamenio Sebastijana Alea, apsolutnog heroja nacije, čiji je pogodak i doneo trofej domaćinu u okršaju s Nigerijom (2:1). Kraso je u dosadašnjem delu sezone odigrao 21 utakmicu, te upisao osam golova i četiri asistencije za Zvezdu, navodi se u saopštenju Zvezde.

Hvangova Južna Koreja je stala u polufinalu.

-Nije uspela Hvangova Južna Koreja da se popne na vrh Azije, ali je naš prvotimac bio jedan od najboljih fudbalera na čitavom takmičenju. Nastupio je na svih šest mečeva i upisao 513 minuta uz pogodak i dve asistencije. Protiv Bahreina je pogodio i asistirao, a iskreirao je gol i protiv Jordana (koji ih je zaustavio u polufinalu), ali u grupnoj fazi. Na osnovu specijalizovanog sajta “Sofaskor” – Hvang se našao u idealnom timu sa prosečnom ocenom 7,45. Hvang je u dosadašnjem delu sezone odigrao 18 utakmica, uz dve asistencije i dva pogotka za Zvezdu, stoji u saopštenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUDLJIVO NA SARDINIJI: Domaćin sa desetoricom, Krstović za bod (VIDEO)

Fudbaleri Lećea i Kaljarija odigrali su 1:1 u 35. kolu Serije A. Tim sa Sardinije je prvi stigao...

POVEZANE OBJAVE