SP: Ništa od medalje, Hrvatska bolja od Srbije u goleadi

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva pošto su poraženi od Hrvatske 13:15.

Hrvatska je bolje otvorila meč pošto je uspela rano da dođe do dva gola prednosti (1:3). Igralo se veoma brzo i ta prednost je brzo anulirana pošto je Srbija golovima Vica i Ranđelovića poravnala rezultat. Do kraja četvrtine viđe je po gol na obe strane, a Srbija je u poslednjim sekundima izjednačila golom Strahinje Rašovića.

U drugom periodu ponovo su Srbija je prvi put povela, i došli su prvi put do dva gola viška (7:5). Ali kao i u prvom periodu, samo sa druge strane ta prednost se brzo istopila i Hrvati su izjednali na 7:7. Do kraja četvrtine takođe se igralo gol za gol, a Hrvatska, kao i Srbija u prvoj četvrtini, je pred kraj došla do izjednačenja i na odmor se otišlo sa 9:9.

Treći period je bio potpun drugačiji od prva dva jer je bio veoma tvrd i neefikasan. Hrvatska je povela, a Srbija je imala peterac za izjednačenje, ali Dušan Mandić nije uspeo da ga realizuje. Ipak, preko Vica je stiglo izjednačenje na 90 sekundi pre kraja. Ipak, Hrvatska u poslednji perido ulazi sa vođstvom jer je gol postigao Fatović.

Napeta je bila četvrta četvrtina. Srbija je dva puta uspevala da poravna rezultat, ali je Hrvatska svaki put odgovorila golom sa druge strane. Na 12:13 i dugi peterac je promašila Srbija, ovoga puta Strahinja Rašović. Posle toga nije iskorišćen ni igrač više i situacija nije bila dobra za Srbiju. Već sledeći napad Hrvati dolaze do dva gola viška i na pragu velike pobede. Na kraju 15:13 za Hrvatsku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE