Hoće li stadion Zvezde ostati na istoj lokaciji!? Terzić otklonio sve dileme

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otklonio je sve dileme da li će se stadion crveno-belih izmestiti.

Stadion Crvene zvezde ostaće na lokaciji na kojoj se sada nalazi, i tako je sklonjena nedoumica o eventualnoj gradnji novog stadiona Crvene zvezde u blizini aerodroma “Nikola Tesla”.

– Crvenoj zvezdi su neophodni moderan evropski stadion i novi kamp. Zabuna je nastala jer su na društvenim mrežama pogrešno interpretirali moje izlaganje na Skupštini Crvene zvezde. Govorio sam da će se trening kamp graditi na površini od oko od 22 hektara u blizini aerodroma. Kamp treba izmestiti odavde, jer ovde je previše skup kvadratni metar da bi se tu treniralo. Ostaje samo dilema da li treba rekonstruisati stadion „Rajko Mitić”, kako želi jedan broj navijača, ili ga potpuno srušiti i napraviti potpuno novi, što je, prema mom mišljenju, jeftinije, funkcionalnije i celishodnije, rekao je Terzić za Politiku.

Ostaje pitanje da li će stadion “Rajko Mitić” biti srušen ili renoviran.

– Razumem da su mnogi naši navijači emotivno vezani za slavnu tradiciju, ali bože moj, svi veliki klubovi u Evropi koji su izgradili nove i moderne stadione bili su vezani za slavnu istoriju i tradiciju starih stadiona, ali su to prevazišli. Postali su svesni, ako klub želi da se dalje razvija, ne može bez novog stadiona. Ostaje samo dilema da li treba rekonstruisati stadion „Rajko Mitić”, kako želi jedan broj navijača, ili ga potpuno srušiti i napraviti potpuno novi, što je, prema mom mišljenju, jeftinije, funkcionalnije i celishodnije, jasan je Terzić.

On je podsetio da je stadion Rajko Mitić, popularna “Marakana”, sagrađen davne 1963. godine.

Bila je moderan stadion u to vreme, ali prošlo je 60 godina i više nije funkcionalna. Stadion je ukopan, sve četiri tribine su naslonjene na četiri zida na zemlji i nemamo nijedan kvadratni metar komercijalnog sadržaja koji može da se stavi u funkciju novih prihoda Crvene zvezde, naveo je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE