Hrvati smenili selektora: Ovo je razlog

Robert Jarni nije više selektor hrvatske kadetske reprezentacije.

On je smenjen je po kratkom postupku, a razlog je neverovatan. Jarni je za španske medije izjavio da će njegov bivši klub Betis bez ikakvih problema proći Dinamo iz Zagreba u osmini finala Lige konferencije, jer je mnogo bolja ekipa. Usledila je i reakcija Hrvatskog nogometnog saveza, koji je odlučio da otpusti Roberta Jarnog. Odluku su obrazložili u saopštenju.

-Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razrešen je dužnosti selektora hrvatske U-17 reprezentacije posle neprimerenih izjava u medijima. Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša – uključujući reprezentativce – da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Europi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim. Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. Promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija. Izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović nakon poraza: Evo šta je rekao trener Partizana

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u gostima u trećem meču finalne serije ABA lige rezultatom 82:76. Nakon poraza trener Partizana...

POVEZANE OBJAVE